Reklama

Reklama

Nadpozemská říše víl

(divadelní záznam)
  • Rusko Giselle
všechny plakáty
Poetický / Hudební
Rusko, 2011, 96 min

Scénář:

Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges (divadelní hra) (více)

Hudba:

Adolphe Adam

Obsahy(1)

Giselle je mladá dívka, o kteoru se přou dva nápadníci. Nešťastnou náhodou však hlavní hrdinka zemře a stane se vílou. Kdo se dostane do říše víl, ten je odsouzen k smrti utancováním. Balet Giselle ze slavného Mariinského divadla v Petrohradě je prvním 3D baletem na světě. Navazuje na přímé přenosy divadelních představení, kdy ze záznamu nabídne divákům úžasnou podívanou na tanec tak, jako by diváci sami seděli v prvních řadách divadla. (Rosana)

(více)

Recenze (2)

Rosana 

všechny recenze uživatele

Nejdříve mi přišlo paradoxní, že jdu na balet do kina. Nasazuji polarizační brýle a čekám na záznam ve 3D ze slavného ruského divadla. Balet byl ale pro mě velmi příjemné překvapení. Nikdy jsem si balet tolik neužila - obvykle sjem seděla někde vzadu a ani jsem nerozeznávala obličeje tanečníků. Nyní to bylo jiné - sestřih záznamu dával možnost sledovat balet jak v celcích, tak téměř v detailech, kdy bylo možné sledovat výrazy v obličejích tanečníků a dokonalost ladných baletních pohybů. Troufám si říct, že balet v kině ve 3D je mnohem lepší zážitek, než skutečně sedět v divadle a sledovat balet přímo! ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Je to skoro jako byste seděli na nejlepších místech v Mariinskym teatru, jen hudbu slyšíte lépe a na pódium vidíte lépe, zejména na detaily na tváře či na nohy, a navíc z různých úhlů. Skvělé výkony všech zúčastněných sólistů zůstaly, takže výsledek je vlastně ještě lepší než skutečné divadlo. Valerij Gergiev si zaslouží uznání za svoji odvahu a vizi natočit jako první na světě balet ve 3D. Jinak Giselle je klasický pohádkový balet 19. století se všemi jeho atributy, tudíž lze doporučit všem, kteří se s baletem jako žánrem teprve seznamují. Jinak se jedná o opravdový záznam z divadelního představení, tedy včetně potlesku diváků po některých provedených tanečních výstupech, a přesně v těchto okamžicích si uvědomíte, že sedíte jinde, neboť kolem vás v kině sedí jen pár dalších lidí, kteří si navíc nejsou jisti, zda mohou tleskat... ()

Reklama

Reklama