Reklama

Reklama

Zbavení důstojnosti

(festivalový název)
  • Jižní Korea Jooltak dongshi (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh o třech dějstvích je zasazen do Soulu a sleduje bezprizornou existenci dvou mladých mužů, z nichž jeden je ztracen zeměpisně, zatímco druhý spíše emočně. Osudy obou se nakonec protnou. Jun, ilegální imigrant ze Severní Koreje, se při své práci na benzínce neustále obává deportace. Protože se zastane své kolegyně, je z práce vyhozen a musí uprchnout. V jiné části Soulu se osamělý vydržovaný mladík Hyeon dusí v luxusním, sterilním bytě, kam ho usadil jeho milenec, ženatý podnikatel, který ho navštěvuje, jen když se mu to hodí. Když se Jun a Hyen po setkání na internetu konečně shledávají, jejich snové, leč znepokojivé setkání předznamenává šokující klimax. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (2)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Ještě teď se z toho nemůžu vzpamatovat ... ve filmu je nastoleno tolik otázek a divák má mnoho pocitů a přemýšlí nad tím ... Film určitě není pro každého (mnozí jej určitě zatratí, já si naopak vážím téměř každého filmu, který se dotýká naší jinakosti), ale i když je asijský, tak tentokráte není ani naivní a už vůbec ne herecko afektovaný ... PŘÍBĚH: v první třetině strasti kluka, který utekl z diktátorského severu a dívky původně z Číny, ale s korejským původem, bojících se zpětné deportace, druhá třetina úplně jiná bez souvislosti s první - mladý kluk a bohatý podnikatel a třetí třetina - osudy obou kluků se protnou a ... HERECKÉ VÝKONY: výborné, především u všech tří mužských rolí (hodnotím z asijského pohledu) ZVUK: průměr, hudební složky podbarvení je méně, zřejmě záměrně ZPRACOVÁNÍ: rafinované, dráždící, mnohé diváky může až naštvat (někdy zdlouhavé, rozostřené, jindy zrnité, ruční kamera) CELKOVÝ DOJEM: jsem rozpolcený (rozladěný koncem příběhu, dojatý osudem Severokorejce - vždyť Jun se mohl na konci bránit, ale zřejmě už to vzdal, jsem překvapený "krásou" bohatého podnikatele - u milostné scény není mnohdy poznat, kdo je "mladý" a kdo "starý", tak vypadá fyzicky dobře), celkově ale převládá kladný dojem, ale zároveň i myšlenky na tisíce osudů takovýchto lidí na jihu korejského poloostrova. ()

snoopik 

všechny recenze uživatele

tak trochu jsem se v jednotlivých obrazech ztratil, nejen že mám problém rozpoznat 2 asijce ale ve chvíli kdy se scény opakovaly s jinými lidmy to opravdu už nešlo zvládnout. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama