Reklama

Reklama

VOD (1)

Toto drama z produkce HBO natočené na motivy bestselleru Marka Halperina a Johna Heilemanna nabízí pronikavý pohled do zákulisí prezidentské kampaně Johna McCaina v roce 2008, od chvíle, kdy si vybral guvernérku Aljašky Sarah Palinovou coby kandidátku na viceprezidenta až po konečnou porážku ve volbách. Příběh, který přezkoumává určující moment politiky Spojených států vypráví McCainův stratég Steve Schmidt. Režie Jaye Roache a scénář Dannyho Stronga slibuje kvalitní filmový zážitek. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.6/10] | me: Takto nejako si predstavujem dobrú politickú drámu podávajúcu skutočné udalosti veľmi autentickým spôsobom. Výborná voľba hlavných predstaviteľov a dynamický dej spolu so šikovnou réžiou (pod taktovkou HBO) stoja za úspechom toho snímku. Prezentuje udalosti vedúce k voľbe prvého amerického black prezidenta, poodhaľuje nové skutočnosti a rozširuje obzor. Sarah Palin z tohto filmu určite nebude mať radosť, ... no mňa jednoznačne potešil. Po dlhej dobe opäť kvalitný filmík. It's not that she doesn't know the right answer, it's that she clearly does not understand the question. This is way beyond anything we have ever seen from a national candidate. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Naprosto pocitvý, věrohodný film, kterému věřím každý dialog, každé hnutí emoce v obličeji, každé gesto. Popisuje americké volby prezidenta zevnitř volebního štábu i zvnějšku, nic neodsuzuje, ani nedémonizuje, zjevuje střídmě americké způsoby, aniž je vnucuje jako recept pro všechny. Julianne Moore, Woody Harrelson a Ed Harris jsou zcela bezchybní, dávají svým postavám svůj dech i srdce, všechno plyne přirozeně, dramaticky - volby sice nevyhráli, ale lepší být nemohli. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka. Game Change představuje fascinující sled příčin a následků, které dohromady tvoří impozantní drama ze současnosti plné emocí. Už dlouho jsem nějaký film nesledoval s tak intenzivním nadšením a vrcholnou koncentrací. A pro dechberoucí výkon Julianne Moore nemám slov - ta pihovatá milfka mě přivádí do mdlob. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Předně bych chtěl říct, že je škoda, že takovéhle „televizní“ filmy netočíme u nás. Není to rozhodně žádný trhák, ale velice umně zpracované drama o amerických prezidentských volbách a především o úloze Sarah Palin v nich. Potěšila mě zase jednou „normální“ role pro Woodyho Harrelsona. Spolu s ním filmu dominuje zejména fantastický výkon Julianne Moore, která je Sarah Palin neuvěřitelně podobná. Ed Harris jakožto hlavní postava kampaně tolik prostoru nedostal, ale ten přidělený vyplnil bezchybně. Docela by mě taky zajímalo, jaký komentář by k snímku napsala bývalá guvernérka Aljašky… ()

campix 

všechny recenze uživatele

Většinu filmů, které mě zaujmou a nepodaří se mi je ve Varech navštívit si snažím doplnit v co nejblíže možné době a u Prezidentské volby se mi to povedlo opravdu rychle. Zárukou kvality je především herecké obsazení a také fakt, že se jedná sice o televizní film, ale že je to televizní film pod hlavičkou HBO a to je vždy zárukou velké kvality. Ať si každý myslí o zemi neomezených možností co chce (i já patřím především mezi hatery), tak Prezidentská volba je opravdu zajímavým nakouknutím do tajů volební kampaně republikánské strany před soubojem McCain x Obama. Herecky mě velmi potěšil Woody Harrelson a také strašně otravná Julianne Moore v roli Sarah Palin. Opravdu paráda. HBO zase zabodovalo. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl převážně natáčen ve státě Maryland a hotelu Wilmington ve státě Delawere. (chelseaman22)
  • Představitelka hlavní role se ve filmu objeví ve dresech třech týmů NHL. Konkrétně se jedná o kluby New York Rangers, Colorado Avalanche a Detroit Red Wings. (Lembi4)
  • Knihu "Game Change: Obama and the Clintons, McCain and Palin, and the Race of a Lifetime" ("Obrat ve hře: Obama a Clintonovi, McCain a Palinová, a životní kampaň") napsali Mark Halperin, vedoucí politický analytik časopisu TIME, a John Heilemann, vedoucí politický korespondent a analytik časopisu New York Magazine. Kniha je považována za nejpřesnější vylíčení volební kampaně v roce 2008. (Zdroj: HBO)

Související novinky

Hunger Games loví špičkové scenáristy

Hunger Games loví špičkové scenáristy

04.10.2012

Už jedničku veleúspěšné teenagerské sci-fi pomáhali spisovatelce Suzanne Collins adaptovat Gary Ross (oscarovka Seabiscuit) a Billy Ray (Na odstřel). Pro pokračování si studio Lionsgate ulovilo ještě… (více)

Reklama

Reklama