Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebestředný, ale úspěšný mladý filmový režisér Alex Bradley je specialistou na trikové filmy. Jednoho dne jej ve studiu navštíví kamarád z dětství Leonard Fisher. Není to však příjemná návštěva. Leonard se léta domníval, že jeho sestra se kdysi zabila při dopravní nehodě. Teď má však důkaz, že k tomu došlo při natáčení Alexova amatérského filmu. Alex se v zájmu kariéry chtěl vyhnout skandálu a nechal zraněnou raději zemřít, než aby přiznal svůj podíl na její nehodě. Ze strachu před prozrazením teď Alex Leonarda zavraždí, a to elektrickým proudem ve venkovní dekoraci městské ulice. Tělo odklidí na vzdálenou pláž. Avšak poručík Columbo najde na místě nálezu stopu, která jej zavede do Alexova studia… (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pohled do zákulisí filmového studia. Jeden z těch netradičních Frawleyho dílů, který trochu doplácí na prakticky nulové charisma mladého vraha (Fisher Stevens, známý např. z filmu Číslo 5 žije). Vše táhne tradičně skvělý Falk a pochválit se dá i hudba. Nejvíc se mi však líbí, jak tady poručík vraha s narůstajícím časem čím dál víc vysírá a povedený je i opravdu působivý závěr. Zajímavý a zábavný Columbo. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mého jeden z nejlepších dílu seriálu. Pravda, padouch je sice poněkud slizký a trpí iluzemi, nicméně na druhou stranu hvězdičky jako Molly Hagan, filmu dodají trochu toho kouzla. No a je tady inspektor, pardon poručík, který prostě umí. A má rád svůj vůz - scéna, kdy stojí mezi svým vozem a nějakým luxusním bourákem, on je porovná a pak tu svou káru rukávem přeleští, nemá chybu. Za zmínku nepochybně stojí závěrečná scéna, která je v duchu iluzí celého příběhu - vidět Columba oblečeného v něčem jiném, než v jeho klasice, to je jeden z mála případů celého seriálu. A taky jedna malá filmová chybička - když Columbo sehraje Alexovi scénku se sklenkami, jsou plné, ale v dalším záběru už prázdné. V každém případě ale dávám vraždě, kouři a stínům poctivých 5 hvězdiček - 100%... ()

Reklama

R-Fitch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další epizoda seriálu Columbo odehrávající se ve filmových studiích, plných speciálních efektů, ve kterých se vražda stane stejně snadno, jako ztratí stopy vedoucí k ní. To by ale neměl zrovna dostat případ jeden poručík. Columbo se jmenuje. Tomu je totiž jedno, kolik je hodin, ten člověka otravuje téměř neustále a je opravdu úplně všude. Celkově vzato příběh to nebyl špatnej, byl i celkem příjemnej, ale chybělo mu typické Columbovské rozuzlení na základě skutečných které poručík postupně zjistí. Tady se spíš jedná o tuctovější kriminálku s předem už dlouho jasným koncem bez větších překvapení. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z mých oblíbených epizod, hlavně kvůli zajímavému filmařskému prostředí. Když jsem si přečetla pár komentářů, zjistila jsem, že jsem asi jediná, komu byl pachatel sympatický. Byl to takový milý a pohledný chlapec - tak jsem ho aspoň vnímala já. Napomáhal tomu i dabing. Skoro jsem ho litovala.  Záporáky si představuji jinak. V některých epizodách jsou opravdu odporní už od pohledu. Jeden pohled a už vím, kdo bude vrah. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Brzy budeš velkej jak vzducholoď.“ Umístění tohoto dílu do filmového studia mě naplňovalo zvědavostí, k čemu všemu se Columbo přichomýtne. Jenže vrah je naprosto k smíchu, Columbo nad ním má od první chvíle obrovskou převahu a vrah se nezmůže na víc, než že mu celou dobu pochlebuje. A závěrečné odhalení vrahovy viny je opravdu přihlouplé a ke Columbovi se vůbec nehodí. Potěšily mě ale menší scény na jeřábu, a když poručík zkouší rozkydlý sedací pytel a vodní postel, na kterou si samozřejmě lehne v botech, plášti a s doutníkem. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama