Reklama

Reklama

Ďábel v těle

  • USA The Devil Inside (více)
Trailer 1

Isabella (Fernanda Andrade) má trauma. Z její matky se před několika lety tři lidé pokusili v amatérských podmínkách vymést ďábla a ona (nebo zlá bytost v ní) je brutálně připravila o život. Jako mimořádně těžký případ byla ze Spojených států převezena do psychiatrické léčebny v Římě, kde od té doby živoří v neustálém utlumení sedativy. Isabella se rozhodne vyřešit tragickou kapitolu v rodinné historii a v doprovodu kameramana se za matkou vydá, aby zjistila, co se tehdy doopravdy stalo. První setkání po letech ale její trauma ještě víc prohloubí. Matka je očividně nepříčetná a nepoznává ji, a proto se Isabella rozhodne proniknout do tajů exorcismu, aby ji a také sebe zachránila. Seznámí se se dvěma knězi, kteří navštěvují přednášky na vatikánské církevní škole, jež se tomuto temnému oboru věnuje. Ti se jí rozhodnou pomoci a díky tomu se ocitnou v předpokoji míst, kde se dějí věci tak kruté, že se jim lidský mozek zdráhá uvěřit. Oni dostanou šanci vyzkoušet si je na vlastní kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (255)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Mouchy to mělo, ale nechce se mi jmenovat, protože se mi to líbilo. V kině jsem si to opět užila, i když i já se zastávám tvrzení, že doma se sluchátky v uších je to atmosferičtější, ale světe div se, v kině byl klid. Poslední dobou se mi hodně líbí filmy s exorcistickým námětem, a i tento patří k nim. Čekala jsem opět větší bombu, ale v nýnější době už není snad ani možné, aby všechno bylo podle našich představ. Ten závěr! Bože, zklamání. Ale u těchto filmů už ani jiný závěr vídat nemůžeme. Prostě BUM! ticho, konec, titulky, na shledanou! Ještě další dvě hodiny potom jsem se vztekala :D Edit: Mále jsem vyletěla z kůže. Absolutně nedoporučuji se dívat na TDI s českým dabingem. Když onu matku dabuje Valerie Zavadská, chce se vám spíš smát než se bát. Po druhém zhlédnutí bych musela hodnocení snížit a to nechci, takže jednou stačilo. ()

Lulu13 

všechny recenze uživatele

Najrušivejším elementom boli strašne amatérski a nepresvedčiví herci. Inak to zas tak zlé nebolo. Prvá 3/4 bola ľahko stráviteľná a zopár scén z exorcizmu bolo veľmi vydarených. Čím ďalej sa však film blížil ku koncu, klesala aj kvalita a rútila sa do čoraz väčších sračiek. Vďaka bohu za krátku stopáž, ktorá stihla snímok ukončiť skôr, než by spadol do odpadu... ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle mě docela chytlo. Začátek, kdy zjistíte, že je tu další ala home video, mě trochu vyděsilo, ale naštěstí je tu krásná Fernanda, která ze záběru téměr nezmizí, tak že je pořád na co koukat. Vymítání je velice "povedné" a posedlý se pěkně převádí, celkem se dalo předvídat jak se to bude ubírat, ale to nevadí. Konec je dost šokující a nezvyklý což je jen dobře. Takovýhle filmů víc a jsem spokojený. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Film je sice extrémně neoriginální a to ve všech aspektech příběhu,od začátku do konce,přesto nějakou záhadou baví.Vyšetřování má spád,obsazení funguje výborně a občas sem měl dobře husí kůži.Klika je,že mám rád horory,tohle téma,ruční kamery a mám slabost pro luxusní roštěnky s nádhernými oči :) ( Fernanda Andrade ) Škoda,že se tvůrci nepokusili film obohatit o nějaký osobitý aspekt,,či něco zajímavého co se do vysvětlování týče.Prostě čisté,hororové klišé,které je rutinně natočené,dobře zahrané a nenudí.Krásný oddychový průměr. 55% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

S filmovým námětem vymýtání ďábla z nebohých lidských schránek se setkáváme docela často. Není proto nijak lehké ubránit se porovnávání a je jasné, že v paměti nám utkví spíše ty lepší adaptace, pokud vám do ní nevypálí černou díru nějaká solidní "pecka", kterou člověk přežije jen díky amputaci čelního laloku a nevyhne se trvalým následkům. Bohužel jsem narazil spíše na ty zdařilejší kusy, proto musím odsunout toto rozporuplné dílko, natočené ve stylu found footage a dokumentu, až na odstavné koleje pomyslného filmového nádraží. Víceméně je to taková béčková blbinka, která se může pyšnit několika solidními lekacími scénami a gymnastickými kuriozitami, které budí obavy, ale jen výjimečně a pouze u slabších povah. Na horor je to zkrátka málo hororové a na zábavný kousek málo zábavné. Má to zkrátka všeho až moc málo. 40% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • Uvažovalo sa aj o pokračovaní, kým režisér William Brent Bell nezačal dostávať nenávistné e-maily kvôli koncu filmu. Projekt preto radšej odvolal. (Arsenal83)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 5. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)

Reklama

Reklama