Reklama

Reklama

Šepot skal

(TV film)
  • Španělsko Flysch, Rocks Chit Chatting
Španělsko, 2009, 57 min

Obsahy(1)

Geologie je věda zabývající se zkoumáním planety Země. A geologové jsou detektivové pátrající po stopách, které umožňují číst na stránkách její historie. Naše planeta je stará přibližně 4 miliardy 600 milionů let, takže popsaných stran je bezpočet. Během této doby zažila Země mnoho neobyčejných událostí: Nečekané přesuny magnetického pole, výrazné kolísání výšky mořské hladiny, zásadní změny klimatu a několik období hromadného vymírání organismů.
Sledováním vývoje jednotlivých živočišných druhů můžeme poznat, jak takové mimořádné události ovlivnily celou naši planetu. Okolnosti jejich vyhynutí a stopy, které po sobě zanechaly, nám umožňují nahlédnout do minulosti. Skály u španělského města Zumaia jsou jedním takovým svazkem této velké encyklopedie. Knihou, ve které je zapsáno 60 milionů let a která obsahuje některé z nejvýznamnějších kapitol existence naší planety. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument se hodně zabývá globálním oteplováním a jeho následky. Megavýrony metanu z arktických oblastí a mnoha oběťmi v důsledku vzestupu moří z oteplení? V pohodě. Uplynulo jedenáct let od natočení a nic se nezměnilo. ()

loki5 

všechny recenze uživatele

Nic moc nového a hrozně chaotický scénář tenhle dokument sráží do velkého podprůměru. Velká škoda geologie je jistě zajímavý obor. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama