Reklama

Reklama

Řekni, kde ti Němci jsou

Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2011, 35 min

Obsahy(1)

FilmODSUN prostřednictvím několika postav ukazuje poválečné proměny vztahů mezi Čechy a Němci. Hlavním hrdinou pak je Bernd Posselt, dnes poslanec evropského parlamentu, který na odsunutých Němcích postavil svoji politickou kariéru. V soukromí milý, vstřícný, neohrabaný pán. Vše se ale změní, když se ujme slova a začne řečnit ke svým krajanům. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (5)

conejo 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli to mělo být jen o panu Posseltovi, který dle slov režisérky vypadá jako "obtloustlý Hitler", a zbývající dva přiběhy byly jen vata, nebo to mělo mít nějaký širší dosah? (Ale Marlen Dietrich v závěru byla skvělá:)!) ()

Mairiel 

všechny recenze uživatele

Po dovysvětlení autorkou film začal mít film i nějaký význam - proč to nešlo natočit tak, aby to mělo smysl i bez dodatečného komentáře? ()

Reklama

Vitex 

všechny recenze uživatele

Nevnímal jsem to jako film o minulosti, ale o současnosti a budoucnosti. V této perspektivě je velmi zajímavý. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Monstrózní karikatura Bernda Posselta zastínila smysl tohoto díla. Jím mělo být srovnání náhledu na sudetský problém v generaci, která jej na vlastní kůži nezažila, zatímco přímí účastníci odsunu se s problémem dávno již smířili. Problém je však silně zjednodušen, utápí se v záplavě pozornost odvádějících drobností, nedrží pohromadě a tím nevytváří myšlenkový přesah. Filmu by napomohlo ujasnění koncepce, menší improvizovanost - dílo sice působilo živě a bylo obratně natočeno, ale přesto minulo cíl. ()

Looka odpad!

všechny recenze uživatele

0% autorce se vyloženě nepovedlo vyjádření i když myšlenka tam je. Bohužel velice špatně natočeno. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama