Reklama

Reklama

Vladimír Špidla: Běžec na svém místě

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2011, 36 min

Režie:

Viktor Portel

Obsahy(1)

FilmOSAMĚLOST ukazuje bývalého premiéra a eurokomisaře Vladimíra Špidlu v několika situacích, které připomínají jeho současné postavení ve straně i jistou nezlomnost, s níž se snaží udržovat ideály sociální demokracie. Vedle obcházení venkovských domů s letáky kandidáta do senátu nebo přihlížení sjezdu jsme svědky také jeho běžeckého úsilí. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (2)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

I dokument je film a ten by měl být převážně obrazem, a nikoliv orální historií v podání Vladimíra Špidly. Vcelku zbytečná infografika mapující dějiny ČSSD výsledný film ani neoživí ani nezachrání. Jinak sympatický režisér bohužel uvíznul v zajetí slov. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Rozhodně sympatičtější počin letošní bohaté politické úrody na FAMU. I když tvůrce neskrývá sympatie k postavě upozaděného politika, neskrývá ani jeho slabé stránky - vzniká tak nejednoznačný portrét, nabízející i zajímavý prostor k empatii. Podle mě se podařilo docela přesně přiblížit Špidlovu osobnost a její roli v české politice. Co však tento snímek výrazně pozvedává jsou originální a jednoduché animované vsuvky "závodní dráhy", které nabízejí velmi neotřelý a výstižný pohled na vývoj naší polistopadové politické scény. ()

Reklama

Reklama