Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina amerických válečných veteránů se vrací v doprovodu půvabné novinářky Kathleen do Vietnamu. Kapitán Ramsey (Casper Van DienHvězdná pěchota, Partneři) se svými muži z Echo Company prochází znovu místy nejkrutějších bojů. Spálené vesnice, podzemní bunkry, pasti v džungli, nevinní mrtví — to vše před jeho očima znovu ožívá. Ramsey je jedněmi považován za hrdinu a druzí ho nenávidí. Bylo příliš mnoho mrtvých mezi vojáky z Echo Company — a pro ty, kteří přežili válka ještě neskončila... (Magic Box)

(více)

Recenze (2)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No tohle je teda opravdu peklo. Raději se do něj nevracet. Raději se na něj totiž ani nedívat. Jde pouze o pokus béčkaře Furieho natočit něco co se tváří jako vážný film a má hlavu a patu a to evidentně není jeho parketa.15% ()

oje 

všechny recenze uživatele

Toporné rozmazávání postraumatického stressového syndromu a vyprávění přeživších je jedna z méně zajímavých cest, jak dát dohromady válečný film. Jako prstem v otevřené ráně tu autoři okatě a za doprovodu vlezlé baladické hudby štourají v bolístce amerických dějin - ve vietnamské válce. Zajímavější a hubenější poloha filmu je retrospektiva přímo z války, která ale bohužel slouží jen jako berlička pro pochopení vyprávění. Přitom výprava, přestřelky, krev a vrtulníky mohli vydat na rajcovní válečnou story, která mohla skončit o dobrých pár desítek procent výš. Alternativa: Casualties of War. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama