Reklama

Reklama

VOD (1)

Antologie pěti kratších filmů zkoumá dopad rakoviny prsu na lidské životy. Pět geniálních umělců spojilo své síly proti rakovině prsu a každý z nich natočil krátký úsek tohoto průkopnického filmu. "Charlotte" líčí ženu (Ginnifer Goodwin), jež neví, jak se rozloučit se svou dcerou. Příběh "Mia" (Patricia Clarkson) je vyprávěn skrz sérii záběrů z minulosti. "Cheyanne" (Lyndsy Fonseca) je překrásná striptérka, jejíž čerstvé manželství ohrožuje její nemoc. "Lili" sleduje snaživku (Rosario Dawson), jež požádá svou sestru, aby sdělila jejich matce její diagnózu. A nakonec "Pearl", onkoložka (Jeanne Tripplehorn), která se náhle ocitla v roli pacienta. (HBO Europe)

(více)

Recenze (27)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je zajímavý jednak svým povídkovým stylem, jednak jejich pojítkem, jednak režisérkami a v závěru tím, že je to celé věnované ženám o ženách točené ženami (aneb velmi mě překvapilo, že režisérkou je tu třeba Anistonka, Alicia Keys nebo Demi Moore). Dá se to věsměs hodnotit podle jednotlivých příběhů, ale také jako celek, protože propojeno to postavami je. Hned první povídka o Charlotte /i když to spíše bylo o Pearl jako malé/ mě vehnala slzy do očí.. jako jediná popravdě mě dojala, a když brečím u filmu hned v prvních 5 minutách, tak to je něco (to se mi fakt ještě myslím nikdy nestalo). Druhý příběh Mia se mi taky líbil, za prvé díky Patricia Clarkson a za druhé stylem vracení se zpátky v čase. Třetí Cheyanne byl slušný, ale už slabší než první dva. Čtvrtý Lili se mi líbil nejméně. Nebylo tu nic, co by ve mně něco vyvolalo. No a pátý Pearl bylo takové to ukončení, kdy na úplném závěru se všichni (téměř všichni, to jako ta Chayenne zemřela? asi jo.. ale to tam třeba vůbec nedali vyznít a to je škoda) sejdou na políbení poslední destičky. Všimla jsem si jedné zajímavé věci, a to že je tu hodně, ale hodně herců známých spíše ze seriálů a ze všeho nejvíc mě překvapilo, že tu jsou hned tři nejhlavnější postavy z Once upon a time (vyšlo to ve stejném roce, tak teď jestli se poprvé sešil tady, nebo v seriálu). Jinak vyholený Taylor Kinney už nemá to kouzlo jako s jeho vlasy. Jedna věc mi hodně vadila (a to nejen u tohoto filmu, ale trošku si tady vybiju vztek) - a to český dabing (ano bohužel jsem to neviděla v originále). Poslední léta je tu praktika v českém dabingu, že používají "obecnou češtinu". A to se mi prostě nelíbí. Nemůžou říct "šťastný život", radši řeknou "šťastnej život". "Jasný" místo "jasné" se ještě dá. "Hele" dejme tomu ještě jo, ale "-ej" na konci mě dokáže pořádně nasrat. Měla by si česká dabérská komunita uvědomit, že není nutné se všechny filmy snažit dělat "hovorově", ale používat normální spisovnou češtinu. Kdo to pak má poslouchat? Když tak mluví reálná osoba, tak to samozřejmě chápu (ale strpím to jen u lidí z Čech, jelikož je to původně i jejich nářečí, ale u lidí z Moravy mluvící obecnou češtinou, která vychází z českého nářečí, to nesnesu) i když mi to trhá uši, ale v dabingu je to fujky. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Skvěle nenásilně zpracované téma rakoviny prsu a ukázka toho, jak dokáže zasáhnout do života. Příběhy, které jsou propletené s hlavní postavou, která je v průběhu celého filmu u všehno a na jejímž životním příběhu je to založené. Film je hvězdně obsazen, jak režijně, tak herecky a je to tak silné, že dokonce i slzy ukáply....Rozhodně doporučuji na shlédnutí každému, aby si uvědomil, jak rakovina dokáže ovlivnit životy mnoha lidem...nejen ženám.... ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Silný film, který ale potápí dvě věci. Jednak a) nedotažené příběhy.. sotva se rozkoukáte, už je v záběru jiná hlavní postava. Tohle je ale můj celkový problém s povídkovými filmy - já chci prostě sledovat celý příběh, ne jen úsek. Takže kdyby místo jednoho celku natočili pět dílů, byla bych nejspokojenější. Ale podívala bych se jen na první tři a to proto, že b) poslední dvě povídky nebyly nijak originální, vyčnívající, ani dojemné. Vlastně ani příliš zábavné. Hodnotit pět lidských příběhů jako celek je tedy vcelku těžké, ale protože jsem z prvních třech povídek byla vesměs nadšená, nechám to na čtyřech hvězdičkách. Mimoto si film zaslouží uznání za téma a sympatie za režisérky :) ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Aj o tomto je život. Možno to všetko brať ako poučné video, ako rakovina dopadá na život ženy a jej rodiny a okolia. Ako poučné video, že aj prevencia je dôležitá. Mne osobne sa najviac páčil príbeh Patricie Clarkson, ale všetky sa dali pozerať, a už aj keby človeka začali nudiť, tak začal iný príbeh. Určite treba aj kapesníky. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd pro pět příběhů. Za každý takový film bych dala klidně ruku do ohně - ale je jich jako šafránu. Jedním z hlavních taháků mi bylo hvězdné obsazení především - Patricia Clarkson, Ginnifer Goodwin, Josh Holloway, Jenn Morrison atd...Jakkoliv první věta obsahu může znít namyšleně, opak je pravdou. Líbila se mi ta souvislost mezi všemi příběhy - nyní dospělá žena Pearl, která vychovává s manželem svou dceru se díky ztrátě své matky stala onkoložkou. Pomohla mnoha lidem a učinila tak svět trochu snesitelnějším. Spontánní Patricia Clarkson mě opět mile překvapila kolik hereckých tváří dovede předvést a nemohla jsem si nevšimnout, že ztvárnila jedinou postavu, která měla trochu smysl pro humor. Díky bohu téma rakoviny ve filmu nebylo podáno citotlačně, ale citelně a jemně. I ten největší skeptik si u tohoto filmu uroní slzičku. Citát na závěr: "Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow." Albert Einstein ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Ginnifer Goodwin a Jennifer Morrison se setkali již podruhé. Poprvé to bylo u natáčení seriálu Once Upon a Time (od r. 2011). (R´Hell)
  • Úvodní díl se odehrává dne 20. 7. 1969, tedy v den, kdy Neil Armstrong přistál na Měsíci. Ve stejný den se narodil Josh Holloway. (Evie28)
  • Ve všech pěti příbězích je přítomna pouze jediná postava, a to doktorka Pearl (Jeanne Tripplehorn). (..Lucas..)

Reklama

Reklama