Reklama

Reklama

VOD (1)

Antologie pěti kratších filmů zkoumá dopad rakoviny prsu na lidské životy. Pět geniálních umělců spojilo své síly proti rakovině prsu a každý z nich natočil krátký úsek tohoto průkopnického filmu. "Charlotte" líčí ženu (Ginnifer Goodwin), jež neví, jak se rozloučit se svou dcerou. Příběh "Mia" (Patricia Clarkson) je vyprávěn skrz sérii záběrů z minulosti. "Cheyanne" (Lyndsy Fonseca) je překrásná striptérka, jejíž čerstvé manželství ohrožuje její nemoc. "Lili" sleduje snaživku (Rosario Dawson), jež požádá svou sestru, aby sdělila jejich matce její diagnózu. A nakonec "Pearl", onkoložka (Jeanne Tripplehorn), která se náhle ocitla v roli pacienta. (HBO Europe)

(více)

Recenze (27)

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Každý příběh měl své kouzlo, a každý z nich byl svým způsobem silný a dojemný. Rakovina a její dopad na životy osob, které si tím musely projít, je těžký nejen pro ně samé, ale také pro jejich blízké. A Five krásně ukazuje, jaký důsledek vzniká, když se s tak zákeřnou nemocí setkáme. Určitě má tento film hloubku a nemůže se mu odepřít snaha, vcítit se do daných příběhu oněch žen, ale trochu jsem postrádala emoce tam, kde bych je čekala nejvíc. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd pro pět příběhů. Za každý takový film bych dala klidně ruku do ohně - ale je jich jako šafránu. Jedním z hlavních taháků mi bylo hvězdné obsazení především - Patricia Clarkson, Ginnifer Goodwin, Josh Holloway, Jenn Morrison atd...Jakkoliv první věta obsahu může znít namyšleně, opak je pravdou. Líbila se mi ta souvislost mezi všemi příběhy - nyní dospělá žena Pearl, která vychovává s manželem svou dceru se díky ztrátě své matky stala onkoložkou. Pomohla mnoha lidem a učinila tak svět trochu snesitelnějším. Spontánní Patricia Clarkson mě opět mile překvapila kolik hereckých tváří dovede předvést a nemohla jsem si nevšimnout, že ztvárnila jedinou postavu, která měla trochu smysl pro humor. Díky bohu téma rakoviny ve filmu nebylo podáno citotlačně, ale citelně a jemně. I ten největší skeptik si u tohoto filmu uroní slzičku. Citát na závěr: "Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow." Albert Einstein ()

Reklama

jafuska 

všechny recenze uživatele

Příběhy, které se dotýkají každé ženy, rakovina, velmi vážné téma, a tak hezky natočené příběhy, ano 4 díl byl trochu slabší, ale ostatní velmi emotivně udělané, a myslím si, že každý by tento film měl vidět, a kdo označil tento film jako komedii, tak asi se díval na něco jiného, určitě doporučuji, ale jedinou výtku mám a což je asi tak trochu na škodu filmu, škoda, že každý příběh nebyl dotažený do konce a tak se může jen divák domýšlet, jak to všechno mohlo skončit, kdyby se dalo příběh do celkového příběhu, byl by to ještě kvalitnější zážitek. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Aj o tomto je život. Možno to všetko brať ako poučné video, ako rakovina dopadá na život ženy a jej rodiny a okolia. Ako poučné video, že aj prevencia je dôležitá. Mne osobne sa najviac páčil príbeh Patricie Clarkson, ale všetky sa dali pozerať, a už aj keby človeka začali nudiť, tak začal iný príbeh. Určite treba aj kapesníky. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Silný film, který ale potápí dvě věci. Jednak a) nedotažené příběhy.. sotva se rozkoukáte, už je v záběru jiná hlavní postava. Tohle je ale můj celkový problém s povídkovými filmy - já chci prostě sledovat celý příběh, ne jen úsek. Takže kdyby místo jednoho celku natočili pět dílů, byla bych nejspokojenější. Ale podívala bych se jen na první tři a to proto, že b) poslední dvě povídky nebyly nijak originální, vyčnívající, ani dojemné. Vlastně ani příliš zábavné. Hodnotit pět lidských příběhů jako celek je tedy vcelku těžké, ale protože jsem z prvních třech povídek byla vesměs nadšená, nechám to na čtyřech hvězdičkách. Mimoto si film zaslouží uznání za téma a sympatie za režisérky :) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Ginnifer Goodwin a Jennifer Morrison se setkali již podruhé. Poprvé to bylo u natáčení seriálu Once Upon a Time (od r. 2011). (R´Hell)
  • Ve všech pěti příbězích je přítomna pouze jediná postava, a to doktorka Pearl (Jeanne Tripplehorn). (..Lucas..)
  • Úvodní díl se odehrává dne 20. 7. 1969, tedy v den, kdy Neil Armstrong přistál na Měsíci. Ve stejný den se narodil Josh Holloway. (Evie28)

Reklama

Reklama