Reklama

Reklama

Žralok útočí

(TV film)
  • USA Shark Attack

Obsahy(1)

Mořský biolog Casper Van Dien a Jenny McShane se rozhodli objasnit příčiny nepřirozené agresivity žraloků. Brzy ale zjistí, že mořští predátoři nejsou pro malou africkou vesničku na pobřeží jedinou hrozbou... V africké oblasti Port Amanzi dochází k enormně zvýšeným útokům žraloků na lidi. Když se jejich obětí stane i mladý mořský biolog Marc, rozhodne se jeho spolupracovník a přítel Steven McKray, že této záhadě přijde na kloub. Přijíždí do Afriky a intenzivně se vrhá do vyšetřování. Záhy se mu podaří zjistit, že útočící žraloci vykazují různé genové degenerace - jsou zmutováni ve vraždící stroje. Příčinou je prozatím neznámá chemikálie, která se do místních vod dostala pravděpodobně s jasným úmyslem... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Shark attack už je tak trochu pro Nu image klasika, od tud vlastně vedla cesta k jejich žraločím filmům kterých je též nespočet. takže nás nemine přihlouplý příběh(film se nedrží jen žraloků, takže dokáže i zaujmout). ŠPatný herci(Dien s těma delšíma vlasama mě celkem štval a při tom ho mám jako herce poměrně rád). A plno scén kde žraloci utočí, tak tyto scény jsou půjčeny z dokumentů. Nicméně i tak mám pro tenhle film prostě slabost. ()

Kubaaaa 

všechny recenze uživatele

Strašně moc neoriginální film. Každá hláška z něj už někde byla, krom hlášky "Budete na kaši!" - ta byla opravdu ultimátní:). Scénář typický pro akční béčko, céčko, kde na sebe na konci hlavní záporák všechno vysype a samozřejmě na to doplatí. Jediné pozitivum je zpracování, to je celkem povedené (s přihlédnutím k tomu, jak občas vypadají TV filmy). ()

Reklama

lxbch 

všechny recenze uživatele

Casper Van Dien, to je pane borec, on by na kurtu béčkařů ovládl celý dvorec. On pro hrst dolarů navíc upsal se a dělá ze sebe šašky, v příběhu, co nestojí za suchý chleba krajíc, co skončil jak televizní splašky. Casper Van Dien však, mysle si, že vážně hrajíc, dává žralokům na frak ve filmu, co překračuje hranic. Raději bych zesnul jako panic než dívat se znovu na "film", z jehož je mi na nic. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem totální blbost, ale když přivřu obě oči, tak to bylo docela koukatelný. Samozřejmě je přítomná špatná hudba, nepřiliš dobrý herci a trapný dialogy, jenomže co by člověk nechtěl po TV filmu na téma žraloci. Co mě překvapilo byl scénář jako celek, kterej nebyl uplně nejhorší a samotný finále taky nebylo uplně špatný. Technická stránka byla vcelku ucházející, až na jednu velmi důležitou věc a tou byly souboje se žraloky, který byly nepřehledný a vůůůbec nepůsobily věrohodně. Příznám se, že jsem na tohle koukal, protože jsem se chtěl po delší době pobavit nějakym hodně špatnym béčkem. "Bohužel" tenhle snímek zase takovej propadák nebyl a já dávám jednu zaslouženou silnější hvězdu a dovedu si představit, že kdyby byli po technický stránce líp zvládnutý především žraloci, šoupnul bych ještě jednu nejistou a slabší hvězdu navíc. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Společnost Nu Image má velkou zálibu v natáčení filmů s podmořskými zabijáky. Z její dílny vzešlo již několik odpadních klenotů, které by neměly chybět v žádné sbírce opravdových milovníků této společnosti či podobně laděných zpackaných filmů. Mě osobně tato společnost docela udivuje a každé její dílo přivítám s povděkem. Nemusím totiž moc u probíhajícího děje přemýšlet, protože většina filmů buď nemá vůbec děj nebo jen kopíruje jiné filmy, které jsem už viděl, takže předem očekávám, co se stane. Shark Attack je trilogie o žralocích, kteří si rádi pochutnají na lidském mase za každé situace. Díly na sebe nenavazují a předbíhají se ve stupiditě. Pro mne osobně je tento díl ze všech nejlepší. Je to zřejmě tím, že se tady moc nesází na žraloky, ale na samotný okoukaný děj a producenti nevymýšleli dvacetimetrového žraloka, který sežere i loď. Tohle musím filmu přičíst k dobru, stejně jako hudební prvky. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Jenny McShane (Corine Desantisová) si zahrála i ve třetím dílu série, u nás pojmenovaném Lidožrout (2002), avšak zcela jinou postavu. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama