Reklama

Reklama

Prehistoric Beast

Animovaný / Krátkometrážní / Drama / Sci-Fi
USA, 1985, 9 min

Režie:

Phil Tippett

Hudba:

Mark Adler

Obsahy(1)

Alberta, Kanada, před 65 miliony let. Býložravý monoclonius se bezstarostně pase a netuší, že poblíž slídí dravý tyranosaurus, který čeká na bezbrannou kořist. Jak dopadne jejich zápas? (D.Moore)

Recenze (8)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skvělá animace, nádherný les, rudá obloha, kužely světla se prodírají větvovím a dinosauři. Podobný motiv kdysi použil Disney ve filmu Fantazie (1940) a po něm úspěšně Karel Zeman. Jen tam byl místo monoclonia stegosaurus. Krásné. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Osm let předtím než pomáhal trikařům z ILM oživit dinosauří park Stevena Spielberga, oživil Phil Tippett dinosaury vlastní výroby. Pomocí klasické stop-motion (respektive vylepšené go-motion) animace stvořil desetiminutovou atmosférickou chuťovku s téměř hororovým finále. Ačkoliv dinosaurů v ní příliš není (pořádně vidíme jen dva, z ostatních jsou buď ohlodané ostatky, nebo siluety před zapadajícím sluncem), les, v němž se takřka dokumentární příběh odehrává, působí krásně živým dojmem. Létají v něm nějací ptáci i hmyz, kolem kamery to bzučí, mezi větvemi stromů realisticky proniká sluneční světlo... Je to doopravdy skvělé. https://www.youtube.com/watch?v=hlaXIRTjNfo ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Souboj dvou přerostlých ještěrek. Loutkových. Animovaných.. A Zubatých. Vlastně je to docela podobné souboji saurů ze Zemanovo cesty do pravěku, ovšem zasazené do temného lesa, kde je obloha podlitá rudým sluncem a autor si byl při animování evidentně vědom toho, že některé loutky nevypadají zrovna děsivě, takže se správě rozhodl nechat tvořit atmosféru tím, že často nechá x-metrové obludy skrývat se v kapradí, případně za pra-bukem. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V lese nie je bezpečno. O čom sa presvedčí aj pažravý Styracosaurus. U Tippetta sa znova jedná len o scénky bez hlbšej príbehovej štruktúry(oproti Mad God), čo zamrzí o to viac, že potenciál majú. Stále je to ale vizuálna krásne. Či už prevedením alebo témou. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama