Reklama

Reklama

Komplikovaný případ vraždy vyvolá na americkém maloměstě nepokoje a zděšení. Ze zločinu jsou obviněni tři teenageři, kteří koketovali se satanismem. Soukromý detektiv Ron Lax se ale s touhle verzí nehodlá smířit a nabídne obviněným zadarmo svoje služby, aby pomohl zjistit pravdu... Píše se rok 1993 a jedno americké městečko sužuje tragédie. Tři rodiny přišly o své osmileté syny, kteří se nevrátili domů, a tak je zalarmována policie a začíná pátrání, které je po několika hodinách ukončeno. Tělíčka malých dětí jsou nalezena u nedaleké vody, kam je vrah pohodil jako odpadky. Policie má brzy podezřelé – tři mladíky, kteří poslouchají heavy metal a chodí černě oděni, a tak jsou považování za uctívače satana. Příběh vznikl na motivy skutečné události. Případ, který americká veřejnost nazývá West Memphis Three, ještě dnes klade řadu otázek, na něž nikdo nezná odpověď... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

VOTUM: Jakmile máte skvělé obsazení se slibnou zápletkou a zároveň čekáte téměř kvartál na anglické titulky, tak vás fakt, že to vlastně nemá kloudný konec dosti raní! Po úvodní hodině jsem vystřízlivěl a přestal doufat. Místo napětí jsem dostal soudní síň a Colina Firtha, jehož roli jsem prakticky nepochopil. Reese věčně jen řvala a mně se věru brzy začalo stýskat po tom špuntovi chrchlajícím Elvisovo hity. Inu takhle zabitý konec jsem ještě neviděl - jen podtrhl zbytečnost lopotění se s něčím, co se mělo tvářit jako pseudo zajímavé (dokonce horší, nežli Zmizení). 30% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Dobré, depresivní a silné téma s kvalitními herci a příběhem vyprávěným tak, jak je, bez zbytečných keců, přikrášlujících momentů a s minimem hudby. Dobrá pochmurná atmosféra, soudní proces a drsné scény mrtvých chlapců z vody, jen škoda toho “otevřeného konce” bez vysvětlení motivů, a taky mám pocit, že se z tohohle dalo filmově vytěžit mnohem více. Každopádně je to případ, který si určitě zaslouží pozornost a být v podvědomí lidí. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film je nadpriemernou záhadnou drámou zo súdnej siene. Je založený na skutočných udalostiach, čo je niečo, čo rozhodne robí film pútavejším a zaujímavejším. Herecké obsadenie je dobre poskladané a herecké výkony sú poväčšine na úrovni. Witherspoon a Firth podávajú solídne výkony a vedľajšie herecké výkony odvádzajú skvelú prácu. 7/10 ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Vražda troch mladých chlapcov úplne otriasla základmi amerického malomesta. Pravda je zahalená ruškom tajomstva ale polícia má vo všetkom jasno. Herecké obsadenie: Reese robila čo mohla ale s tak stupídne vygradovaným scenárom by sa mohla aj na hlavu postaviť. Prevedenie: Nič nebolo dotiahnuté. A to nehovorím iba o príbehu ale aj o celkovej emócií ktorá sa jednoducho nedostavila. Pocity: Veľmi silný príbeh, keď policajti vyťahovali malé zviazané telíčka z vody tak to malo veľký dopad ale celé to divadlo okolo satanismu sa mi potom dosť nepáčilo. Pridaná hodnota: Ozaj neviem na koho je tento film cielený, lebo neviem súcitiť ani s matkou, ani s otcom ani s chalanmi v base ani s obhajcami. Jednoducho emočne nedotiahnuté. 48% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Stylem vyprávění i příběhem se Devil's Knot lehce podobá Prisoners: zmizelé děti, zoufalí rodiče, ponurá atmosféra, paranoia. Devil's Knot je nicméně natočen podle skutečného příběhu, tudíž se divákovi zvyklému na jasné a kupředu se posouvající konstrukce běžných detektivních případů může zdát, že tady se toho zas tolik neděje. Soukromý vyšetřovatel neobjevuje důkazy, které by všem ostatním unikaly, a počet podezřelých s přibývajícími minutami stoupá, spíše než aby se zužoval. Je jen na vás, zda to budete považovat za klad, nebo zápor. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Vzhľadom na to, že film mal obmedzenú komerčnú hodnotu, distribútor sa rozhodol dať mu veľmi obmedzené vydanie, čo viedlo k finančnej katastrofe na zárobkoch. (Arsenal83)
  • Policajné autá West Memphis zobrazené na videu sú správne, pokiaľ ide o značku, model a označenie. Použité svetelné pásy sú však červené a modré. Hliadkové autá West Memphis mali ale vždy modré majáky. (Arsenal83)
  • Hudbu k filmu nahrál Pražský filharmonický orchestr. (BrianStorker)

Reklama

Reklama