Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželství postavené na prolhaných základech se začíná rozpadat pod tíhou záhadné smrti, která bude mít v tomto psychologickém hororu děsivé následky. Paul a Lily, zlatíčka již od dětství, budí dojem bezchybného páru. Po nečekané smrti Lilyina panovačného otce začnou Paula pronásledvat zneklidňující vidiny, které naznačují, že duch zesnulého otce stále žije. Zatímco Paul zažívá šílený psychologický pád, na povrch vyplouvá Lilyina děsivá minulost. Ovšem než vyjde najevo celá pravda, může už být pro mladý pár pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Manželský párik sa trápi po tom, čo ženskej zomrie otec. Tá si ho dovlečie domov v urne a odvtedy sa začnú diať podivné veci, ktoré manželia nedokážu vysvetliť. Dosť nudná, nevýrazná a chabo natočená duchárčina, ktorú som po chvíli začal brať ako paródiu. Pretože to, čo tam predvádzal ten manžel, to mi hlava nebrala. Tie ksichty, vypúlené oči, dychčanie, rozlietaná mimika tváre, brutálne neprirodzené afekty a scénky typu – žena mu dá päsťou a on s vyplašeným výrazom, bosý uteká večer cez tmavý tunel, následne sa kdesi vyvalí na trávnik a do rána tam drichme. No absurd. Ináč je to ale fakt o hovne. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Psychologický thriller říznutý mysteriózním dramatem a prvky duchařiny či snad jisté „posedlosti“ – zpočátku mi tento námět nepřišel vůbec marný. Bohužel mrzký rozpočet 80 000 dolarů a nezkušenost samotného režiséra (který se mimochodem moc neuplatnil ani jako herec) se pod tím nepěkně podepsali. To je potřeba zmínit hned v úvodu. Nízké hodnocení napříč internetem tak není vůbec od věci a ani se mu ve finále moc nedivím.    Po smrti otce to vypadalo, že se jeho duch rozhodl vypořádat s nepřátelským zetěm, na scén se objeví pár lekacích scén se znetvořenou mrtvolou. Paulův psychický stav se začne zhoršovat a nejen on ale i divák je nějakou dobu držen v nejistotě, zda je tomu skutečně tak, nebo si s ním pohrává jen jeho představivost. O čemž svědčil i měnící se obličej jeho manželky. Jenomže postupem času se z toho stával dost nepřehledný guláš, okořeněný o několik vedlejších postav, které se rovněž dostalo do potyčky s hlavním hrdinou.    Jenomže místo toho aby začala atmosféra pořádně houstnout a divák zůstal zařezaný do pohovky, se tvůrce vše snažil vyšperkovat ještě několika vzpomínkovými pasážemi, informacemi o minulosti tchána a Lily a to už se v tom jeden orientoval jen opravdu těžce. V závěru mělo vše do sebe pěkně zapadnout a přijít finální zvrat a překvapení diváků, ale spíš jsem zůstal dost opařený a ono „To jako vážně?…“ jsem asi nevypustil z úst jen já.    Cruel Will nemělo špatný potenciál, jen kdyby se toho ujal někdo zkušenější. Originality se tu však moc nedočkáme. Nezkušenost a lacinost z toho smrděla na sto honů a nezachránil to ani vhodně zvolený zvukový doprovod ani přítomnost Douga Jonese ve vedlejší roli. 30% ()

Reklama

Galerie (14)

Reklama

Reklama