Reklama

Reklama

Kaiser Kanner Dirigent

všechny plakáty
Celý film
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2011, 13 min

Režie:

Viktor Portel

Hrají:

Oldřich Kaiser

VOD (1)

Obsahy(1)

FilmHEREC zmnožuje portrét Oldřicha Kaisera. Různost pohledů je daná už ztvárněním postavy z Čapkova románu Život a dílo skladatele Foltýna. Geniální hudebník Kanner se živí hraním na klavír po putykách. Hraje ho herec-Kaiser a zároveň s ním v dvojroli jako dirigent rozmlouvá. V ateliéru je ale také přítomen člověk-Kaiser, zápasící s alkoholem a možná promarňující svůj talent. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Videa (1)

Celý film

Recenze (8)

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Nechci práci tohoto režiséra házet do koše, ale tohle bylo tak extrémně depresivní, že jsem se po dokoukání cítila pěkně na💩. Snímek má asi třináct minut a je to jak random video na YouTube, co si budeme povídat. Přiblížení Oldřicha Kaisera jsem ocenila, protože jak sám řekl jednou v rozhovoru Zuzany Maléřové - z jedné poloviny šílenec, z druhé poloviny génius a tohle je úplně to samé. 🤭 Patří k těm největším českým hereckým osobnostem, jenže ta se holt rozhodla schovat sama do sebe a Kanner je ten s podobným osudem, složitým, ale kariérně úspěšným. |konec depresivního okénka| :D Ve filmu byla pak ke konci s hercem-Kaiserem taková upřímná a mírumilovná zpovědní chvilka, ve které se Oldřich Kaiser celkem emocionálně otevřel, opět velmi depresivní, uf tyjo. 🙊 ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Skvostný herec, zároveň si rád cecne. Dvojrola ukáže premeny špičkového umelca, úvahy zas premýšľavého alkáča. Toto sa dozvieme z dokumentu. Zároveň je to i v tunajšom obsahu. Talentovaných pijanov v oblasti kultúry bolo, je a bude, že až. Aj dokumentov o nich. Tento sa z dlhého radu nevymyká. Ale že mám Kaisera rád, hviezdičku prihodím. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit Portelovu práci, maximálně tak výběr tématu, který se mu neskutečně vydařil. Kaiser je ďábel a zřejmě ta úplně největší česká herecká osobnost, která se ovšem rozhodla schovat sama do sebe. Já z něj byl vždycky na větvi a moc jsem chtěl, aby dosáhl větších rolí nebo alespoň delší stopáže, kterou by zasluhovalo i toto dílo. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama