Reklama

Reklama

Špína Londýna

  • Velká Británie Dirty Pretty Things (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vystudovaný lékař Okwe (Chiwetel Ejiofor) je nigerijský přistěhovalec, který v Londýně pracuje jako taxikář a noční vrátný v hotelu. Přesto živoří na hranici chudoby. Sdílí pokoj s tureckou uprchlicí Senay (Audrey Tautou), která si v hotelu přivydělává jako pokojská. Coby nelegální přistěhovalci žijí Okwe a Senay v neustálém strachu z vyhoštění. Jednou v noci zatelefonuje Okwemu na recepci prostitutka Juliette (Sophie Okonedová) a požádá ho, aby se podíval na rozbitý záchod, kde na něj v ucpané míse čeká děsivý objev. Okwe to nahlásí řediteli Sneakymu (Sergi Lopez), který ho vydírá, aby mlčel. Okwe brzy odhalí centrum pochybné podnikatelské činnosti, což ho uvrhne do prohnilého londýnského podsvětí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Stephen Frears má zvláštnu schopnosť natočiť film o krutých veciach tak, aby bol emocionálne síce silný, ale nepôsobil prvoplánovo depresívne. Podobne na mňa pôsobí aj tvorba Jima Sheridana. Od Špiny Londýna sa možno očakávalo trochu viac (asi aj nejaké oscary), ale ja som bol ako "náročný" divák spokojný so všetkými jej zložkami. Od scenára, cez réžiu, až po hercov. Len nemám rád znásilňované ženy v nezávislých a umeleckejšie ladených filmoch. Je to tak trochu citové vydieranie. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Tenhle film chce být za každou cenu co nejvíce umělecký. Cpe Vám to pod ruku od začátku do konce. Když připočteme režiséra Frearse, který umění točit umí, skoro bychom tomu uvěřili. Ale pokud budeme přeci jen trochu nad věcí, bedeme soudní, pak nám dojde, že se zas o takové umění nejdná. Film má dobrou atmosféru, prostředí je přesné. Ale černobílé a hloupoučké postavy, klišé jedno za druhým celkový dojem kazí. Scénář je nedostatečný, to je hlavní problém. Ale jelikož se z něho panu režiséru podařilo vyždímat maximum, bude se Vám líbit. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nič nie je tak nebezpečné ako čestný človek. Výborný a pútavý film od samého začiatku. Okwe pôsobil hneď veľmi charizmaticky a oddane, čo následne dokazuje počas celého príbehu. Všetko sa to začalo nájdením srdca v záchodovej mise, a zistenie, že tento lodnýnsky hotel nefunguje len na ubytovanie, ale deje sa tam niečo nekalé. Ako to už býva zvykom, všetka špina sa po čase vyplaví na povrch a je len na nás, či tú špinu budeme podporovať alebo nie. V hre je veľa peňazí, no najmä ľudské životy. Vynikajúci príbeh, s charizmatickými hercami a hlavne výborne podaný. Presne ako vraví názov filmu: pekné špinavé veci. Ja osobne som nadmieru spokojný, hoci niektoré veci mohli byť určite rozobrané aj viacej do hĺbky, a koniec tiež mohol byť trošku emotívnejší. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me zklamalo. Jsou tu dva hlavni problemy. Takova syrova realisticka kamera, ktera mi ale moc nesedla a cely to kuli ni pusobi tak nejak chladne a odtazite a ani mi pak nejak zvlast nezalezelo na postavach. Druhej problem je samotnej pribeh. Zacatek se srdcem sice pusobil dojmem, ze tu je pouze na efekt, ale sliboval mnohe. Bohuzel se z toho pak vyklubala takova nemastna neslana romantika, do toho nejaka kritika spolecnosti a jak to maj pristehovalci tezky a do toho jeste thriller o nelegalnim obchodu s organama. Navic je to cely podany takovou dost jednoduchou formou, navic bez nejaky gradace napeti, film nic moc nevysvetluje a proste sem neveril, ze by to takle mohlo v klidu prochazet. No a kuli tomuhle vsemu, i pres to, ze ma film jen 90 minut, jsem se misty docela nudil a hlavne me to proste moc nezajimalo, co se stane dal. Aspon, ze tu jsou kvalitni herci, ktery ale zase nemaj dostatek prostoru neco vetsiho rozehrat, nicmene Chiwetel Ejiofor je fajn, i kdyz jeho postava je dost neverohodna a Audrey Tautou svoji prvni anglicky mluvenou roli zvladla docela solidne, akorat ma fakt srandovni prizvuk a kolikrat si a nutno rict, ze zbytecne, hraje na nejakou roztomilou holcicku. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film: Stephen Frears natočil působivé drama o podmínkách a poměrech současných legálních i ilegálních přistěhovalců do Londýna. Hlavním hrdinou je taxikář Sneaky, Nigerijec, který po večerech ještě pracuje jako recepční v hotelu. Brzy objeví, že se zde dějí nekalé věci, které jemu a jeho nenaplněné lásce, íránské uprchlici Senay, překvapivě pomohou k lepšímu životu. Senay hraje Audrey Tautou, jejíž role je naprosto odlišná od Amélie z Montmartru. DVD: Chaboučké bonusy – fotogalerie a dva trailery na jiné filmy s CZ titulky. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • První role, ve které Audrey Tautou mluví anglicky. (ČSFD)
  • Okrem angličtiny zaznie vo filme španielsky, francúzsky i somálsky jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama