Reklama

Reklama

Joe + Belle

(festivalový název)
  • Izrael Joe + Belle

Obsahy(1)

Černá komedie o dvou dívkách, které se do sebe na cestě napříč Izraelem šíleně zamilují. Joe (ztvárněná režisérkou filmu Veronicou Kedarovou) je frustrovaná charismatická dealerka. Belle je romantická duše se sebevražednými sklony, kterou zrovna propustili z psychiatrické léčebny. Dívky se nevědomky zapletou do vraždy a náhle mají tělo, kterého se potřebují zbavit. Jejich náhodné setkání se promění v romantické dobrodružství ve stylu Thelmy a Louisy, když se při útěku před policií ukryjí na nejnepravděpodobnějším místě – v malém městečku Sderot, které je stálým cílem útoků Hamásu. (Febiofest)

(více)

Recenze (6)

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Povedená prvotina. Veronica Kedar glosuje velice špatnou situaci v Izraeli a hlavně v Tel Avivu ironií sobě vlastní. Dosti osobitý pohled na věc. Pobaví skvěle a vyloženě neurazí ()

korok 

všechny recenze uživatele

Narazil jsem na to, díky Thelma a Louise, což mě navnadilo si to sehnat, ale do toho to mělo hodně daleko, takže spíš ztráta času. Rozhodně mi nepřišlo, že by se dívky zapletly do vraždy nevědomky (jak je uvedeno v popisku) ani že by to byla road movie. ()

Reklama

Sharleen 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezdička za charizmu Veronicy Kedar a možno tak dve-tri scény. Od Thelmy a Louise to má asi tak ďaleko ako odtialto do Antarktídy. ()

Akaja 

všechny recenze uživatele

Netradiční příběh v sebevědomém provedení. Nejvíc mě pobavila postava žrouta ze Sderotu, člověk by očekával, že z toliko jídla bude mít spíš deprese než pusu od ucha k uchu. Btw. popis Febiofestu je trošku zavádějící - že by se opravdu zapletly do vraždy nevědomky? :) ()

Galerie (1)

Zajímavosti (3)

  • Režisérka, hlavní herečka i scenáristka v jedné osobě si ke konci ve svém filmu i zazpívá. (Honzíno)
  • Režisérka a scenáristka v jedné osobě psala stejnojmennou hlavní roli pro svoji dobrou kamarádku Joe. Ta však pár měsíců před natáčením skončila s herectvím a jelikož se na konkurzech režisérce již nikdo dostatečně nezamlouval, ujala se role Joe sama. (Honzíno)
  • Základ hudební stopy vzniknul jamováním autorky (zejména na elektrickou kytaru) přímo do filmu v reálném čase. (Honzíno)

Reklama

Reklama