Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vietnam – Saigon, září 1968. Paxton (Jenny Robertsonová) je novinářka, které ve Vietnamu zabili přítele a ona se rozhodla odjet do Vietnamu a psát do novin články o válce, ale než se  Paxton  stačila ve Vietnamu rozkoukat, poznala jak je válka krutá. Ve Vietnamu je už delší čas a pravidelně chodí navštěvovat vojáky do nemocnice, kde se potká i s kapitánem Billem Quinnem (Nick Mancuso), kterého poznala v přední linii, při zabití jejího kolegy Piera. Na společném obědě se shodnou na tom, že by se rádi viděli častěji začnou se scházet, ač je Bill ženat.Na tiskových konferencích dostávají novináři nepřesné informace, na což upozorní Paxtonin kolega  Ralph Johnson (Christopher Allport), ale jeho připomínka je bez odezvy. Ralph pozve Paxton na oběd, s jeho vietnamskou přítelkyní Frances (Vivian Wuová). Paxton nejprve odmítá, ale nechá se pozvat na večeři ve  čtyřech, kam Bill dorazí se zpožděním. Po večeři si Bill uvědomí že Paxton miluje, což jí oznámí, ale Paxton má v srdci stále zabitého Petera.Další den, Bill pustí Paxton do tunelu, kde jsou zabití vietnamští nepřátelé a kam chodí vojáci každý den a riskují tím své životy. Ralpha rozčílí, že jí tam pustil, ale když Paxton vyleze uklidní ho, že potřebovala, kvůli psaní, vědět jak to tam vypadá. Seržant Tony (Ted Marcoux) z Billovy jednotky se chová k Paxton nevraživě, ale je to jen proto, že každé Billovo rozptýlení, mu může být osudné, což Paxton řekne a chce, aby ho nechala na pokoji. Další týden jede Bill do Hongkongu, kam za ním přijede jeho žena. Když se vrátí a nedá o sobě vědět, jede za ním Paxton na základnu, kde jí seržant oznámí, že ho zabila, protože nemyslel na boj, ale na ní. Paxton se vrací domů, do Savana, kde se jako doma necítí, matka umřela před měsícem a s bratrem Georgem (Ken Marshall) je krom domu nic nespojuje a Paxton dům nechává bratrovi ať si ho zařídí po svém a odjíždí do San Francisca. Srpen 1969. Paxton přemlouvá svého šéfa, otce Petera, Eda Wilsona (Ed Flanders), aby jí poslal do Vietnamu zpět a ten přemlouvání podlehne. Paxton se vrátí a zjišťuje, že dostávají stále cenzurované informace, ale její kolega Ralph očekává narození potomka a seržant Tony se jí přijde omluvit, čímž navážou přátelský vztah... (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

bubblebobble 

všechny recenze uživatele

Spisotateľský status Danielle Steel ma neustále prekvapuje rovnako ako je to pri Pilchcerovej a spol. Je mi ľúto, že kvôli nim je pochovaných množstvo talentov, ktoré prichádzajú s niečim novým. Steelová a jej tvorba na mňa pôsobia slizky rovnako ako spracovania jej predlôh. Tento príbeh o trocha menej, no stále je to tá 100x prevarená omielanina okolo hlavnej hrdinky a jej ľúbostných vzťahov. Btw. vykrádačka Anny zo zeleného domu na N-tú. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

TA 3 hodinová délka film málem pohřbila, takovejch keců o Vietnamu bez scén z Vietnamu je děsná nuda. A i když se tu řeší jakž takž dobré morální blbosti, tak to by nebyla Steelová aby se do filmu nedostala zase ta hovadzká romantika, docela by mě zajímalo kde ta Steelová bere tyhle velké kupy keců, o tom jak někdo někoho miluje ale nemůže být sním, a nakonec si dají velkou pusu ale to je vše. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukal nějakou hardcore verzi, která měla ne 2 hodiny, ale bez pěti minut smrtící 3 hodiny. Naprosto zbytečnou první hodinu doporučuju přeskočit... a pokud nejste milovníky romantických slaďáků, tak doporučuju přeskočit celej film, protože ačkoliv se zbylé 2 hodiny většinou odehrávají ve Vietnamu, z Vietnamu toho příliš neuvidíte (akční scény cca 10 minut, vietnamská příroda ještě míň). Navíc ačkoliv byla hlavní hrdinka reportérka, která měla přinášet zprávy o dění v "zeleném pekle", tak se celý film točil okolo jejích milostných avantýr s vojáky. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama