Reklama

Reklama

Obří sopka

(TV film)
  • Česko Super erupce (více)

Obsahy(1)

Sopka nedaleko Yelowstonského národního parku se probouzí. Valí se z ní hustý dým a černé mraky sopečného popele. Jsou ohroženy životy milionů lidí...

Yellowstone: První americký národní park. Nedaleko parku leží Yellowstone Caldera, obří sopka... kterou vědci nazývají supervolcano. Nyní po stovky tisíc let, ležící a spící hrozí, že znovu propukne. Tato erupce by toho mohla hodně zničit a zabít miliony lidí ve Spojených státech. Náhle, bez jediného varování, malá část caldery praskne... teplota začne klesat, valí se hustý dým a černé mraky sopečného popele... Láva se začne valit přes kráter, 100km rychlostí za hodinu, ničí lesy, zabíjí zvířata a turisty. Teď je na správce parku, aby zastavil vybuchující calderu a zachránil tak svět... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na žánr, stopáž, dosavadní režisérovu "tvorbu" a obsazení jsem byl natěšený na další z dlouhé řady katastrofických a zároveň katastrofálních propadáků. Když v prvních pár minutách stihly pomřít zjevně dost důležité postavy, začal jsem tušit, že tady bude něco jinak. Ale že to sci-fi je míněno takhle vážně, to jsem opravdu nečekal...a nejdivnější na tom je, že mě to opravdu (docela) bavilo:) Možná že na tom měla určitý podíl britská MILFka Juliet Aubrey, na kterou mám určitou fixaci už od dob Primevalu, ale tatíkovský účes Hrdiny Federace a Sentinela v jedné osobě by zchladil každou vášeň, i kdyby okolo láva tryskala víc než v rozpočtově někde hodně jinde jsoucí Sopce. Každopádně první dvě třetiny filmu mi přišly snesitelné a v rámci žánru debilních televizních katastrofáků správně perverzně zábavné (sopečný prach, ze kterého jsou všichni strachy bez sebe, a kvůli kterému se nesmí létat ani v deseti tisících metrech, zřejmě na helikoptéry nepůsobí, a upozornění "hlavně se toho moc nenadýchejte nebo je po vás" zřejmě funguje jako magické zaklínadlo, protože všichni funí ostošest po celý film a nezdá se, že by jim chyběl kyslík). V té poslední se to ovšem zvrátilo v obvyklý "jen ty a já to dokážeme zastavit...a pak si to konečně rozdáme" klimax, takže to sice nebude na potupných dvacet procent, ale čtyřicítka taky není žádné terno. Takže závěr - ode dna představovaného televizními rádobyudálostmi jako 10,5 Stupně jsme docela daleko, ale nikdo normální nemůže mít problém najít si něco lepšího k dívání, i když to v rámci obvyklých parametrů řemeslně ujde a nikdo tu netrousí patriotické kydy ani vám netrhá srdce. 40% ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že filmy jako 10,5 stupně nebo Potopa tvoří dno katastrofických filmů, ale ty se daly bez obtíží zhlédnout. Jestli se zmíněné filmy označují jako takzvané béčko, pak Obří sopka se dá považovat za filmové céčko. Její vizuální efekty mohou oslnit leda někoho, kdo dvacet let neviděl žádný film. Pokud mermomocí chcete vidět film s lávou v hlavní roli, to si raději pusťte Sopku nebo Rozpoutané peklo. ()

Reklama

Mrkvič odpad!

všechny recenze uživatele

To je tak, když si někdo pustí Rozpoutané peklo, a dostane chuť natočit něco podobného. A když už to tu bylo, proč to nevylepšit o něco jako bylo ve Frekvenci. A proč pár scén neudělat tak parádních, jak vypadaly v Ohni nebo Skleněném pekle? Možná fajn nápady, kdyby ten někdo uměl točit, kdyby měl slušný rozpočet a kdyby mu v tom filmu mohl někdo slušně zahrát. Bohužel nic v téhle televizní slátanině tak není. ()

Yokolobuna 

všechny recenze uživatele

Budu k téhle "BoMbĚ" přívětivý a tu jedu ušmudlanou hvězdičku tomu dám ač je to tak na 10%. Kdo tohle zase vymyslel ví bůh... Nudné nesympatické charaktery pronášející vědecké bláboly, aby pro lidi s IQ kolem 50 vypadal film hustokrutě, jsou trapné až na půdu a působí až nepatřičně komicky. Ale co dokoukal jsem to a zase jsem se jednou vytrestal za všechny své špatně skutky. ()

sarfian 

všechny recenze uživatele

No na odpad to nebude. Ale je to dosť velká katastrofa a to doslova. Logika je tu takmer nulová, rovnako tak aj efekty a herecké výkony. Od príbehu moc nečakajte a hlavne nad ním nerozmýšlajte ale len čumte na bednu. Strih príšerný a ten čo písal scenár musí na niečom fičať. O réžii ani radšej nehovorím stačí ak sa pozriete do filmografie tohto režiséra. Menovať jednotlivé posrané scény a nelogické dejové línie tu nebudem, lebo to by som tu opisoval asi tak do rána. Ale najzaujímavejšie na tom celom je to, že niečo mi nedovolí tomuto filmu nasúkať odpad. Takže 1* VIDENÉ 1x ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Kdyby skutečná Yellowsonská sopka vybuchla, erupce rozmetala 2000-3000 krychlových kilometrů sopečných hornin. Jen během první hodiny by bylo vyvrženo 100 milionů tun lávy, hornin a popela, a to silou tisíce hiroshimských bomb. Více než čtvrtina USA by se stala neobyvatelnou. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama