Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Filmový štáb BBC zve diváky na speciální expedici do polárních krajů. Doprovodí je do úchvatných koutů světa, které obyčejný smrtelník na vlastní oči nikdy v životě zřejmě neuvidí. Seriál přinese na naše televizní obrazovky v kvalitě HD zmrzlou polární divočinu, kterou možná v této její podobě uvidíme naposledy. Globální oteplení ji totiž nezvratným způsobem mění a právě v této části světa ukazuje snad nejvýrazněji, jak ničivé síly dokáže rozpoutat. Původní komentář k tomuto televiznímu cyklu čte jeden z nejznámějších a nejuznávanějších tvůrců dokumentárních snímků o přírodě, Sir David Attenborough. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (64)

truby 

všechny recenze uživatele

Attenborough nezklame, ten už je klasikou svého žánru. U jeho dokumentů sedíte a zíráte doslova s otevřenou pusou. Čím novější tyto dokumenty jsou, tím lepší je technika, kamery a tím dechberoučtější jsou záběry. Co je u tohoto dokumentu nové, je posledních pár minut, které jsou věnovány právě tomu, jak takové záběry vznikají. A to mně vždy zajímalo, nedokázal jsem občas pochopit, jak se dá natočit detail čumáku leního medvěda, nebo jeho mláďat, aby vás medvědí matka nepozřela i s kamerou, teď už alespoň tuším jakým nebezpečím musí tým tohoto seriálu procházet, aby obyčejným smrtelníkům zprostředkoval to, co by jinak nikdy vidět nemohli. Velké plus za tuto sekci, a klobouk dolů. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Na dokumentárne filmy som zaťažená od detstva. No posledné roky zažívam často rozčarovanie, keď sa z žánrového zaradenia "dokumentárny film" vykľuje trápna dokudráma alebo senzáciechtivý pseudo-dokument s ulízaným blbečkom v roli sprievodcu... TOTO je však niečo úplne iné... Dych vyrážajúci seriál plný úchvatných záberov, úžasných zvierat, neuveriteľnej prírody... Proste najkvalitnejšia klasika starých dokumentov, ale nakrútená pomocou najnovšej techniky a technológie. Vždy keď si pustím nahratú epizódu, takmer hodinu mám problém zavrieť ústa a je mi ľúto aj mrkať :-) Dokument s veľkým D. ()

Reklama

blare 

všechny recenze uživatele

Myslíte si, že póly naší země jsou jen nudná, studená místa bez umění zaujmout? Podívejte se na Frozen Planet. Všudy přítomná "nej", která David Attenborough hbitě naservíruje při každé příležitosti jen doplňují hloubku a neskutečnost záběrů života zvířat v tomto nehostinném, přesto krásném prostředí. Opět famózní podívaná, kterou si dokážu pro její krásu pouštět znova a znova! 10/10 ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct? Jako vždy je dokumentární cyklus od Davida Attenborougha naprosto úchvatný a strhující. Tentokrát mi přišlo, že došlo ještě k upgradu prostřednictvím vytuněný hudby a větší frekvence zpomalených záběrů. Nedávno jsem si taky pomyslel, že Attenborough už je asi moc starej na to, aby vystupoval ve svých seriálech a že už funguje jen jako vypravěč a teď jsem čuměl, když se hned v prvním díle Frozen Planet objevil na severním pólu. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

V tomhle zimním,prašanovém období není nic lepšího než si pustit Zmrzlou planetu :o). Stejně jako EARTH, tak i tenhle cyklus je totálně úchvatnej. Zrychlené nebo zpomalené záběry nemají chybu. Na těchto dokumentech je asi nejlepší to, že jsou to vizuální lahůdky. Nic podobnýho natočeno není. S kým jiným než s BBC se můžeš podívat do hnízda novorozených medních ledvědů, pod led do říše lachtanů nebo do toho největšího zimního pekla k tučňákům. Hezký na tom všem je, že to má i příběh, takže to není pouze ukázka krásy přírody. V Orlických horách jsou občas podmínky stejně nehostinné jako v tomhle dokumentu,ale 40° pod nulou a brutální vítr sem tam ještě nepotkal, ani když fouká Berkvín nebo jak se ten sráč jmenuje :o) ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama