Reklama

Reklama

Čistá čtvrť

všechny plakáty
Krátkometrážní / Film-Noir
Česko, 2011, 7 min

Obsahy(1)

Epizoda ze série krátkých filmů projektu Samosebou.cz.
Něco mu na tom od začátku nesedělo. Toho mordu byly plné noviny a domnělá vražedkyně už seděla v chládku stejně mrazivém jako márnice, v níž teď přebýval továrník Jones. Přestože detektivovo svědomí uklidňovaly peníze, které za prokázání její neviny dostal, něco na tom důkazu se vzdáleností k popelnicím vypadalo pořád jako pouhý mýtus. (Kejdlo)

(více)

Recenze (14)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jo, kdyby to byla studentská etudka mladého >fámuse< , tleskal bych. Ale tak když už to starým harcovníkům platil ten Eko-Kom - předpokládám z nějakýho eko-grantu (jo tam prej valí na >veřejné prachy< ještě větší tunely než v >lesech< , to byste se lidičky asi divili), tak to byla spíš taková zájmově mrdketingová >e-ko-tudka< , že... :-] . . . A že zdravím Kaubu, ale zase taková kalba to nebyla. Ani jako parodie na žánr "noir", na to všichni zase trošku zbytečně tyjatrálně přehrávali (ne Báro, já vím, tys byla docela dobrá, ale proč tě dabuje Jachnická?...)! - - - P.S. Tak jen doufám, že R.Š. nebude mít nějakou vymaštěnou mánii a nebude chtít natočit >dvojku< "Mazanýho Filipa"... - - - P.P.S. Mladým a neklidným trumberům doporučuji dohlížet filmiky i se závěrečnými titulky. Pak toho víc víte, víte? - - - P.P.P.S. K eko-oku-ku i s dalšími zde: http://www.samosebou.cz/#/info-o-mytu - - - - - (Poprvé viděno 19.12.2011 na www.samosebou, hodnocení 41., komentář zde jako šestý - 19.12.2011) ()

whack 

všechny recenze uživatele

Noirovka s eko-pointou, jedinečný nápad. Mýtus o tom, že kvůli třídění musíte projít půlku čtvrti, je jen falešné alibi. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Společně s Třídilama nejlepší část cyklu, která pobavila nejen jako pocta žánru, ale tentokrát měla i skvělé zapojení třídění do příběhu (to má s Třídili společné). Oceňuju nápad předabovat hlavní hrdiny, nejen proto, že Měcháčkovo hlas by se přeci jenom tak nehodil. Je poznat, že na režijní sesli trůnil tvůrce vynikajících pout ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Mazaný Filip je jen jeden. A taková (ne)směšná parodie s eko pointou je pro mě spíš k pláči. Měcháček byl otřesnej. Ještě, že R. Špačka napadlo předabovat, protože jinak by to byl ještě větší průser. Takže dabing hodnotím pozitivně a po vizuální stránce to byla taky slušně odvedená práce. Škoda, že to jde ve šlépějích Filipa a nekráčí svou vlastní cestou ( až na eko pointu ). ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Vskutku originálna umelecká pocta obdobiu, žánru, fajčiarom, gangstrom, osudovým pipkám a ich strastiplným komunikačným až rituálnym pravidlám toho, čo každý z nich pokladá za najdôležitejšie. Práve preto sa nikdy nestane, že budú všetci spokojní. A aj takéto retro videjko v skratke zhrnie tie potreby prieč prirovnávaním zo vzdialeného sveta postáv na hrane, ktoré aj nás trápia v našom reálnom svete. Kolotočový kabaret. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Další z příběhu o tom, jak se má třídit. Líbí se mi originalita zpracování skečů, nicméně první klip, který jsem viděl – Třídilové – mi přišel o dost lepší. ()

Florfila 

všechny recenze uživatele

Neinspiroval se pan Špaček tak trochu v Sin City? Mě se zdá, že ano. Nicméně musím uznat, že se eko noir povedl docela slušně... ()

RakeW 

všechny recenze uživatele

To nejlepší nakonec. Po všech stránkách výborné - atmosféra, dialogy, vtip, krásné ženy, dabing a nejlepší Měcháčkův výkon. Snad jen ty pohnutky hlavní ženské postavy jsou poněkud diskutabilní (i když na konci vysvětlené). Určitě pět a pro mě jasná #1 na samosebou.cz. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Snažím se nebrat věci tragicky. Snažím se ocenit co nejvíc. Nebylo to špatné, a docela jsem se zasmála. Vypadá to že bude třeba třídit odpad ještě svědomitěji. Aby nás to nakonec nepřivedlo do basy. Noir je ale dost lehké parodovat. A možná nás jednou všechny překvapí výsledky, ale říká se přece, že když někdo dělá veskrze dobrou věc, nikdy nemůže být výsledek úplně špatný. Taky třídíte? ()

EVIM 

všechny recenze uživatele

Mne to jako pocta noir žánru nepřipadlo. A jestli to teda pocta měla být, tak teda prrr. Bych musel dát odpad. Odmyslím si teda tu "poctu" a vezmu v potaz celkovou pointu, která je velmi inteligentí a vtipná a tak jak je prezentována je i velmi originální. ()

Reklama

Reklama