Reklama

Reklama

Prezidenti

všechny plakáty
TV spot
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1990, 25 min

Hrají:

Tomáš Garrigue Masaryk (a.z.), Edvard Beneš (a.z.), Klement Gottwald (a.z.), Antonín Zápotocký (a.z.), Ludvík Svoboda (a.z.), Gustáv Husák (a.z.), Václav Havel (a.z.)

Obsahy(1)

Dokument o českých prezidentech od T. G. Masaryka po Václava Havla. (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (6)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Strašně moc prezidentů na tak krátký dokument, zašloužili by si daleko více prostoru. Snad se toho někdo chytí a natočí něco podobného v novém kabátu, až do současnosti... 55% ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Konec si mohli tvůrci odpustit a dala bych lepší hodnocení. Dokument je velmi stručný a jen nastiňuje osobnosti jednotlivých prezidentů, jak se dostali k moci a jak odešli z výsluní. Do rozpaků mě dostala také jedna ze závěrečných vět. Cituji: Osudy našich prezidentů připomínají spíše než 20. století středověk. Od 5. do 11. století byli dva papeži oslepeni, jeden umučen, devět zbaveno funkcí a jedenáct zavražděno. Naproti tomu českoslovenští prezidenti byli pětkrát donuceni abdikovat, jeden zemřel ve vězení, jeden na popravišti, dva zemřeli ve funkci, dva se po vynuceném odchodu dožili normální smrti. Zdá se, že to pro naši zem není dobrá vizitka." WTF? Pánbůh Václav na konec, bez komentáře. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Za 25 minut zahrnout všechny ČSR, ČSSR a ČSFR prezidenty je zhola nemožné, takže dokument pluje zvolna po povrchu, do ničeho se nepouší, jen aby dodržel stopáž. Pokud nevíte jména prezidentů a jejich pořadí, pak je dokument pro Vás jako ulitý, pro ostatní je to ztráta času. ()

Duoscop 

všechny recenze uživatele

Krátký 25 min. dokument o naších prezidentech a jejich osudech... moc krátké, zasloužili by si větší prostor. ()

Reklama

Reklama