Reklama

Reklama

Victor (Colin Farrell) je pravou rukou kriminálního bosse jménem Alphonse (Terrence Howard), jehož gang se právě potýká s problémem. Někdo totiž systematicky zabíjí jeho členy a dokonce vyhrožuje samotnému Alphonsovi. Po stopách neznámého útočníka se vydává Victorův přítel Darcy (Dominic Cooper), který cítí šanci zavděčit se Alphonsovi a postoupit v hierarchii organizace. Uprostřed toho se Victor seznamuje s Beatrice (Noomi Rapace), tajemnou Francouzku, která žije se svou matkou, Valentine (Isabelle Huppert), ve věžáku kousek od Victora. Oba si nesou svá tajemství, oběma život uštědřil tvrdé rány a oba mají své důvody toužit po pomstě. Ale teprve vzájemná přitažlivost a vášeň jim dodá sílu uskutečnit krvavý očistný plán odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (543)

Claw 

všechny recenze uživatele

Hodně slušné. Temný, ponurý a pomalý thriller o pomstě otce vyvražděné rodiny, který se dostane do gangu, který toto spáchal. Film má hlavně hodně suprovou formu, úžasnou kameru a vizuál. Je zde snad jen jedna světlejší pasáž s vycházejícím sluncem a pak úplný závěr v metru. Jinak samá temnota. Sice ohraná písnička typu Punisher a stovky dalších, ale slušně natočený a vyvážený s jednou suprovou akční scénou na úplném konci. Líbilo se, doporučuji. Colin je zde fakt dobrý. /75%/ ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zpočátku, perfektní romantické drámo. Životem sežvýkané trosky na sebe koukají z balkónu až se do sebe zakoukají a pozvou se na rande. Pak se to začne lehce šmodrchat a hrdinové odhaují svá tajemství. Přidejte pár vražd, parádní atmosféru a mělo by to fungovat. A funguje, ale to obsazení a režisér slibovali víc. A hlavně konec jak ze Seagalovky celému filmu podráží nohy. Nechápejte mě špatně, finální zabíjačky mám rád, ale do DEAD MAN DOWN prostě nepasovala. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velice cool gangsterka s podivnou hlavní dvojicí a nečekanými zvraty. Režie je svižná a kromě akční linie tam skvěle funguje i romantika, takže pro mě osobně tohle byla fakt pecka. Absolutoriu překáží jen trochu překombinovaný děj, ale fakt se mi tam líbily takový ty civilní momenty, jako když dvě kolemjdoucí ženský divně civí na partu mafiánů, jak připosraně otvíraj schránku, protože se bojej bomby. Nebo děcka, co házej Noomi Rapace šutry do ksichtu atd. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený poctivý akční thriller. Colin Farell dokazuje, že je to s bouchačkou pořád umí, když si musí došlápnout na velkého bosse Terrence Howarda a v závěrečné potyčce roztřílí celej barák hezky na maděru. Dead man down se vyšvihl z celkem nenápadného snímku na docela povedenou podívanou a určitě zaujme spoustu fandů akčního žánru. Farrellovi to zjevně v takovýhle menších filmech svědčí...70% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Okrem hlavného hrdinu (že je Colin dobrý herec je jasné!), lepšieho režiséra a rozpočtu sa tento film v ničom nelíši od "klasického" akčného filmu na jedno pozretie. Téma pomsty na miliónty možný spôsob, záver ako z Ramba alebo Komanda, nič sofistikované alebo "logické", klišé vládne. Dobre sa na to pozerá, ale pridaná hodnota okrem jednorazovej zábavnosti (čo tiež nie je málo!) asi žiadna...Film, ktorý sa veľmi ľahko stratí v záplave jemu podobných... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • V scéne, kde Alphonse (Terrence Howard) preberá hovor od svojho človeka, chytí telefón naopak, ale aj napriek tomu ďalej veselo telefonuje. (vander19)
  • The Guardian nazval film „intenzívne nezmyselný a hlúpy, násilný a nudný nezmysel, kde Farrell tlie tvárovou nehybnosťou“. (Arsenal83)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

03.11.2011

Tvůrce původních švédských Mužů, kteří nenávidí ženy Niels Arden Oplev míří do Hollywoodu. A bere s sebou i Noomi Rapace, představitelku Lisbeth Salander (i když pro ni to americký debut nebude,… (více)

Reklama

Reklama