Reklama

Reklama

České kořeny ve Švýcarsku

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Osm medailonků bylo natočeno mezi Čechy v německojazyčné části Švýcarska, v údolí horního Rýna, v Basileji, Curychu, Luzernu i jejich okolí. Do Švýcarska odešlo po roce 1968 na 15 000 Čechoslováků. Jaký v zemi pod Alpami prožili život, jaké příležitosti jim dala švýcarská demokracie? Žije stále český skauting ve Švýcarsku? Kromě švýcarského a českého folklóru ve filmu zazní také hudba Bohuslava Martinů. (NFA)

(více)

Recenze (3)

1frida2 

všechny recenze uživatele

Režisér ma instinkt na příjemné Cechy, kteří nám s láskou a odhodláním vyprávějí o životě v emigraci. O zemi ve které se usadili a ktere také něco mohli nabídnout. ()

Zuzzka 

všechny recenze uživatele

Dokument o krásných a úspěšných lidech. Nikdo si na nic nestěžuje ale naopak většina prokazuje obrovský optimismus a sílu, která některým z nich také pomohla překonat události roku 1968. A tak se mi to líbí, žádné hloupé, pochmurné filozofování o útrapách života. Nemluvě o tom, že se u dokumentu dá i docela dobře zasmát (klavírista, který se stydí zahrát před kamerou?). Takových dokumentů se nikdy nenabažím, protože ukazují, do jaké míry se dá využít lidský potenciál a motivuje k tomu svůj život nepromarnit. ()

Reklama

Reklama