Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Provokativní debut je portrétem skupiny znuděných puberťaček, které uzavřou nezvratnou dohodu. Když Camille náhodně otěhotní, podnítí své kamarádky a spolužačky, aby ji následovaly. Je jen otázkou času, než 17 dívek najde vhodné „dárce spermatu" a způsobí tak vlnu pozdvižení v jinak poklidných vodách přímořského městečka. (Film Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jednoducho natočený príbeh, ktorý si vystačí bez dramatických scén a ktorého jedinou doménou je prerozprávať príbeh, ktorý sa skutočne stal a sprostredkovať pocity a dôvod divákom - teda tým, ktorý sú ochotný si ho vypočuť. Príbeh je vlastne jednoduchý. Jedno dievča otehotnie a druhé sa k nej pridá. Keď to vidia ich kamarátky povedia si prečo nie a hneď po tomto rozhodnutí a nájdení niekoho s potrebným materiálom sú zrazu konfrontovaný so svetom okolia - teda reality - ktorý ich počínanie ako inak odsudzuje. Vtipné je, že aj napriek odsudzovaniu, je to práve ten svet vonku ako rodičia a učitelia, ktorý si nevedia rady. Ak by sme chceli brať príbeh ako akúsi sondu charakterov, s ktorých každá má svoje špecifiká ktoré sú pre príbeh dominantné boli by sme sklamaný. Nie je to film ani o láske, ani o rodičovstve a už vôbec nie o vzťahoch. Je to film o jednom rozhodnutí a jeho dopadoch. Nedozvedáme sa o hrdinoch nič okrem ich 9 mesačného snaženia, ktoré končí pôrodom. Dokonca by som si dovolil tvrdiť, že 17 dievčat ma všetky atribúty dokumentu, pretože na konci zhodnotíme či sa im ich počínanie oplatilo, alebo nie. To značí že nás film akosi navádza vyjadriť svoj vlastný názor, bez toho aby sa snažil vyjadriť ten svoj. Len zaznamenáva a sprostredkuje. Rozhodne sa mu nedá ale uprieť čaro a sympatické hrdinky. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, který je jedním z těch, jež skončí v propadlišti dějin. Bylo by to dobré, kdyby to někam vedlo, kdyby si to udrželo humor, který je místy trochu pelíškovského stylu, anebo to bylo skutečně dramatické. Ale ono to není ani jedno, obojí jen tak něco na půl cesty, což nutně vede k průměrnost a mnohdy nespokojenosti diváka. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Celé to bylo takové nemastné neslané.. nijaké.. a tak jak nám to film podal, i velice nevěrohodné. Opakující se záběry na sedící dívky v pokoji čumící do blba, což mělo znamenat, že další jsou v tom. Pak záběry na pupky pod vodou, ogar co se nemůže rozhodnout, kterou těhuli chce mít, když je zbouchl obě. Starosti a deprese z toho, že jedna z nich nemůže otěhotnět, protože s ní nikdo nechce spát, jelikož ji považují za moc mladou.... no prostě kotel sraček a to jsem se na film opravdu těšila, protože vypadal velmi slibně, ale nakonec mě akorát tak zklamal. Asi jsem v těch dlouhých zamyšlených pohledech neviděla to jejich uvědomění si daných činů a nevím čeho ještě. ()

aqle 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto filmu je, že všechno v něm je řešeno pouze povrchově. Těžko pak uvěřit naivní motivaci dívek proč otěhotnět. Stejně tak si divák nevytvoří vztah k žádné postavě, takže mu je vlastně jedno jak to dopadne. Film ale nenudí a duch ve kterém je natočen byl aspoň pro mě zvolen dobře. Nicméně se jedná jen o další film, na který si pravděpodobně za nějaký čas ani nevzpomenu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Parta holek v nezajímavém francouzském městě se nudí. Nudí se dlouhodobě a tak jednu inteligentní šestnáctku napadne, že by mohla otěhotnět, a že by to mohla bejt docela prdel. To životní nechutenství z těch holek bylo úplně zjevný a dokážu si živě představit, že právě tohle je problém dnešních mladých lidí, kteří se neumí bavit a tak hledají zábavu v nesmyslech. Film samotným nápadem sice zaujme, ale zároveň od něj nemůžete očekávat pětihvězdičkový formát. To je v tomhle filmu až moc scén představujících nekonečné dlouhé chvíle současné francouzské generace, která si neumí vážit života. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se ve městě Lorient a blízkém okolí ve francouzské Bretagni, a to od 26. července do 15. září 2010. (Cheeker)
  • Film se zakládá na skutečné události z roku 2008, která se stala ve městě Gloucester v USA. (Cheeker)

Související novinky

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

17.05.2014

Francouzská kinematografie oslovuje tradičně široké masy diváků, a tak se distribuční společnost Film Europe Media Company rozhodla zrealizovat festival Crème de la crème, kde slovenským divákům… (více)

Reklama

Reklama