Reklama

Reklama

La cara oculta

  • Kolumbie La cara oculta (více)
Trailer 2

Španělský dirigent Adrian pobývá pracovně v Bogotě, kde si pronajal spolu s přítelkyní Belén velký osamělý dům. Belén od něj kvůli jeho nevěře odejde, Adrian však rychle nachází náhradu v servírce Fabiene. Ta se k němu dokonce nastěhuje a záhy objeví, že se v domě ozývají podivné zvuky. Po Belén začne jako po zmizelé pátrat policie, brzy se však ukáže, že s jejím odchodem od Adriana to bylo trochu jinak. (lola3121)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (639)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Film mě nemálo zaskočil svou strukturou. Když odhlédnu od pointy, tak jsem čekal vyprávění souvislé, rozvinuté někam jiným směrem, nikoli rozdělené na tři úseky - pohled Adriana/Fabiene - pohled Belén - pohled všech/závěr, přičemž druhá část se téměř celá (bez úvodní vysvětlující pasáže) odehrává souběžně s první, jen z pohledu jiné postavy. Ono do sebe sice (téměř) všechno pěkně logicky zapadá (nacistická "vsuvka" i potěší), ale v mnoha případech jde už jen o čirou repetetivnost, která divákův zážitek už nikterak neobohatí. Nicméně za nápad a koneckonců i za provedení 4*. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Výborný španělský thriller, který opravdu potěší každého fanouška napětí a dobrých scénářů. La Cara oculta se zpočátku projevuje jako tuctové a nezajímavé romantické drama, které předkládá divákům záludně skryté návnady a stopy. V polovině své příjemně krátké stopáže se vše naprosto převrátí a pohled na události z druhé strany je předveden opravdu ukázkově. Stejně tak musím vyzdvihnout samotný příběh, napětí, zvraty či fantastickou hudbu. /80%/ (Kino) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Prvých 30 minút režisér neskutočne šponuje atmosféru prostredníctvom veľkého domu, čudného vlčiaka, ustavičných výpadkov elektriky, búrok, temných nocí a čudného pocitu, že s domom nie je všetko v poriadku... ale neviete povedať ČO presne. Napriek nulovej krvi a zdanlivej absencii nadprirodzených efektov (aj keď čašníčka je presvedčená, že v dome je duch) super horor. Potom sa ale "niečo" stane, prestáva to byť horor/triler a začína to byť čosi medzi drámou, survivalom a neviem čím ešte. Na jednej strane je to geniálny zvrat, na strane druhej po jeho prezradení atmosféra čiastočne povoľuje a už to proste nie je taká šupa, ako na začiatku. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Španělé v poslední době tvoří fakt zajímavý a kvalitní horory/thrillery ... Mají spád, typický španělský look, nebojí se nahoty, ale hlavně mají fakt výýborný nápady, kterýma se úplně dělí od současné hororové produkce... Tohle platí i o tomhle kousku, který mne sice v první třetině trochu nudil, ale druhá třetina se fakt rozjede a chvílema jsem fakt si říkal, tohle prožívat z lidskýho hlediska, to je vrchol psychickýho a psychologickýho utrpení... Třetí třetina v pohodě. Moc kvalitní, ale ne pro mne úplně dokonalý ... 4,5* ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Prvních padesát minut se jenom souloží a ve zbývajících čtyřiceti se sem tam něco děje s to dost předvídatelně a vtipně. Na druhou stranu musím uznat, že jsem se několikrát zasmála tak, jak se mi ani u komediálního žánru moc nepoštěstí. Španělská verze Sophie Marceau každopádně ladila oku. A horor? Nenašla jsem ho tam. 50% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Filmové jméno hlavní hrdinky Belén (Clara Lago) v překladu ze španělštiny znamená "betlém", případně lze jméno v návaznosti na filmovou skutečnost přeložit jako "šlamastyka" či "potíž". (herr_carter)
  • Alterntívnymi názvami filmu sú aj Bunker či Inside. (MikaelSVK)
  • Natáčanie tohto filmu prebiehalo v kolumbijskej metropole Bogota a katalánskej Barcelone. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama