Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rob (John Cusack) si ve svých třiceti letech uvědomuje, že neví, kam ve svém životě směřuje. Po odchodu přítelkyně Laury (Iben Hjejle) se Rob dostává do krize a přemýšlí o tom, co vedlo k tomu, že ho všechny dívky opustily, že nedokončil vysokou školu, a že skončil jako majitel obchůdku s gramodeskami, kde zaměstnával dva podivínské hudební fandy. Rob začne přerovnávat svou soukromou sbírku gramodesek a rekapituluje jednotlivé okamžiky svého sexuálního životy spojené s různými songy a hudbou, kterou v té době poslouchal. Postupně ale dochází k závěru, že jeho neúspěch se ženami není jeho prokletím, ale jen výsledkem nedorozumění. Jeho snaha získat Lauru zpět je přeci jen korunována úspěchem a zdá se, že krize konečně ustupuje... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (233)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tady není co řešit. Spojení John Cusack a Nick Hronby, to prostě musí fungovat. Vždyť Cusack je mým nejoblíbenějším hercem a Hornby jedním z mých nejoblíbenějších spisovatelů. I když se přiznám, že jsem si mnohdy připadal, jako že je pro mě tento film zakletý. Předně jsem se pokoušel přečíst knihu, která je předlohou tohoto filmu, ale vždycky mi do toho něco vlezlo a nakonec jsem skončil v půlce knihy a nikdy jsem ji nedočetl (a ještě se mi dostalo od našeho matikáře údivu, co to čtu za sprosťárny, protože se zvědavě do knihy kouknul a našel zrovna nějakou ostřejší kapitolu). A co se týče filmu, tak ten jsem se pokoušel dvakrát skouknout, ale poprvé i podruhé jsem bohužel usnul. Bylo to totiž vždy nějak po půlnoci a já byl unavený z brzkého vstávání. Nyní konečně se mi povedlo tento film zhlédnout celý a jsem nadšený. John Cusack se do hlavní role velice hodí a skoro si troufám tvrdit, že si tam neumím představit nikoho jiného. Stejně tak ostatní role jsou obsazeny výborně, Jack Black je zde k vidění v další excelentní roli a Catherine Zeta-Jones je zde velice svůdná. K tomu úžasný děj, velice originální promluvy hlavní postavy k divákům, a několik hezkých dívek. Tohle vše prostě nemohlo z mého pohledu dopadnout jinak, nežli naprostým nadšením a úžasem, jak brilantní herecký výkon zace John Cusack předvedl. Ještě teď jsem nadšený a uděluji bez jakéhokoliv zaváhání pět plně zasloužených hvězdiček. ()

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Pět nejlepších věcí na tomhle filmu: 1. námět Nicka Hornbyho 2. řada skvělých herců ve velkých i malých rolích, 3. John Cucack svěřující se z očí do očí přímo divákovi, 4. hudba, 5. přesně vystihnuté pocity třicátníka na rozcestí... Dvě věci, co mu chybí k dokonalosti: 1. je o hudbě a ne o filmech, 2. nedostal se mi "pod kůži" - některá kvalitní díla se tam ale dostanou až časem, mám pocit, že to bude i tento případ. Druhému zhlédnutí se určitě nebráním.... A nezapomeňte: Není důležité, jací jste, ale co máte rádi. Pokud v sobě skrýváte duši zapáleného fanouška a milujete tvoření žebříčků a anket o čemkoli (vaše přítomnost na ČSFD je jistým znamením, že tomu tak asi bude), tak se vám to líbit bude. A jestli ne? Ohrnuji nad vámi nos - vůbec nevíte, co je dobré ;) 4 a ½*. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Kam a zejména jak dál? To je otázka, která trápí řadu lidí stojících na rozcestí různého věku, pohlaví, postavení, víry, vzdělání.. K tomu všemu věčná diskuze o hudebním světě dvou podivínů a jednoho, no, hlavního hrdiny Roba (skvěle padnuvší John Cusack). Ten pomocí monologů rozjímá nad svým životem. Fabuluje nad "minulým" typickým způsobem ješitného chlapa, co na otázku odpovídá otázkou. Podobný kousek člověku občas rozlepí oči a nechá ho nahlédnout do minulosti, kdy se uvědomí, co kolikrát taky pěkně zpackal!! Moc příjemné, rafinovaně a pravdivě napsané, se skvělou hudbou, příjemně neokoukanou Iben Hjejle (z dánského Mifune) a.. Jackem Blackem!! ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Příjemně ukecaná, cynická romantika, kráčející v šlépějích klasiky žánru Singles v tom nejlepším slova smyslu. John Cusack možná nepatří k nejcharismatičtějším hercům na světě, ale možná i právě proto mu tuhle roli uťáplého under-achievera budete věřit - taky proto, že v něm velice pravděpodobně uvidíte něco ze sebe. Jinak jsem si upřímně užil všechny aspekty příběhu - Robovu sebepoznávací cestu do své minulosti; chemicky velice uvěřitelný příběh hlavní dvojice i odlehčující epizodky v obchodě s Barrym a Dickem. A nahrávky, samozřejmě... 80% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

-Co jsem měl dělat, abys byla šťastná? -Být sám šťastný. Bridget Jonesová pro chlapy. John Cusack se skrze dekonstrukci a rekapitulaci svých dřívějších rozchodů snaží pochopit, v kom nebo čem je problém a zastavit rozchod právě probíhající. Rozpadu přehledného narativu a stability, kterou nám dlouhodobé vztahy nabízejí, odpovídá fragmentarizovaná struktura první poloviny filmu, jakou se vyznačují i jiné rozchodové klasiky jako Annie Hall nebo 500 dní se Summer, navazující ovšem dialog s divákem méně knižním a více filmovým způsobem. Pro Roba je situace bolestivější tím, že potřebuje mít vše přehledně uspořádané a nejlépe seřazené v nějakém žebříčku. Přeuspořádání života u něj proto logicky vede přes zavedení nového pořádku ve vinylových deskách. Své geekovské posedlosti hudbou se sice nezříká, ale zároveň se pod vlivem minulých vztahových chyb a přesvědčení, že Laura je tou pravou více otevírá novým podnětům, namísto útěku se snaží najít řešení a (snad) konečně dospívá. Coby zpovědníků využívá kromě diváků také svých dvou kámošů, kteří se škatulce obyčejnosti vzpírají mnohem úporněji a vytvářejí kontrast k vlastně docela normálnímu protagonistovi. Obchod s deskami, jehož „táhněte všichni do háje“ zákaznickým servisem se zřejmě inspiroval Bernard Black, je středobodem vyprávění, reflektuje svou neměnností a lpěním na osvědčených jménech také Robův hlavní problém – neochotu ke změně. Provázanost hrdinovy charakterové proměny s proměnou obchodní „filozofie“ vystihuje Robovo troufalé rozhodnutí dát příležitost partě neznámých kluků z ulice. Přes zdání nahodilosti a nepřiměřené délky mají Všechny moje lásky poměrně promyšlenou strukturu a oproti jiným romantickým komediím dokážou lépe odhadnout, kdy ubrat z komediální nadsázky a zvážnět. Jestli jste čerstvě opuštění, dostanete tak vedle zábavného společníka, několika užitečných rad a skvělého soundtracku i dvě hodiny nadprůměrné filmařiny. 75% Zajímavé komentáře: kleopatra, choze, k212, Potrublo ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Toto je už osmý film, ve kterém si společně zahráli sourozenci John Cusack a Joan Cusack. (HappyTez)

Související novinky

Všechny moje lásky našly hlavní hrdinku

Všechny moje lásky našly hlavní hrdinku

26.09.2018

Remake kultovního filmu s Johnem Cusackem (Identita) Všechny moje lásky našel hlavní hrdinku. Ztvární ji herečka Zoe Kravitz (Sedmilhářky, Šílený Max: Zběsilá cesta). Projekt se momentálně chystá… (více)

Reklama

Reklama