Reklama

Reklama

Buď ich zabiješ, alebo sama prídeš o život! Slepá žena bojuje o svoj vlastný život aj majetok, keď ju  po vianočnom večierku v byte ohrozujú dvaja sadistickí zlodeji diamantov, ktorí sú pre šperky schopní aj zabíjať.
Sara Frostová je zrakovo postihnutá fotožurnalistka, ktorú prenasleduje tragická minulosť. O zrak prišla v Afganistane ako vojnová reportérka. Stráni sa sveta aj spoločnosti a žije osamelo vo svojom luxusnom apartmáne s krásnou vyhliadkou na streche mrakodrapu v New Yorku.
Zlo si však nájde spôsob, ako sa votrieť do jej života. Práve na Štedrý večer sa uhladený sadistický kriminálnik Hollander a jeho impulzívny komplic Chad rozhodnú zaútočiť na Sarin byt, aby v ňom našli ukradnuté diamanty, ktoré tu niekde ukryl ich parťák po lúpeži. Sara sa ocitla v pasci vlastného izolovaného bytu, uväznená a odrezaná od okolitého sveta. Slepá žena musí v sebe nájsť dostatočnú vnútornú silu, aby dokázala čeliť nekonečnému fyzickému a psychickému utrpeniu, ktorému ju podrobia zločinec a jeho neľútostný komplic. Sara zúfalo bojuje o svoj život. Buď votrelcov zabije, alebo sama príde o život. (TV JOJ)

(více)

Recenze (25)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Spočiatku celkom dobrý nábeh na kvalitný psycho-thriller, no napokon to trestu hodne zahodili a stal sa z toho úplne priemerný priamočiary thriller bez akéhokoľvek prekvapenia. Dokonca aj to napätie sa mi zdalo úplne také umelo vytvorené. Jediné čo pôsobilo napínavo boli nedôverčivé vzťahy medzi dvojicou vydieračov, ktorí napokon doplatili na svoju chamtivosť. No nič, pozerateľné to bolo, ale dojmy to vo mne nezanechalo žiadne. Za pár dní si už asi ani nebudem pamätať, že také niečo som pozeral... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nic světoborného se bohužel nekonalo, ale i tak jde o vcelku obstojný thriller. Herecké výkony jsou obstojné a přestože se tu dá narazit na několik nelogických prvků (útěk slepé ženy po schodech – chtěl bych to vidět na vlastní oči v takové rychlosti), mělo to místy i jakžtakž snesitelnou atmosféru. Michael Keaton i Barry Sloane coby násilníci si nevedli špatně, no a na Michelle Monaghan se pěkně dívalo. Já bych se klidně nebál i lehce přitvrdit, když došlo na násilí, bylo vidět, že se toho tvůrci nebáli – jenže oni zvolili poněkud „jemnější“ průběh a spokojili se jen s pár násilnými scénami. Takže podívat se na tento film určitě dá, ztráta času to pro mě nebyla. Ale potřeboval bych to ještě někdy vidět znovu? To asi ne…50% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, je to celkem jasné, jak se to bude celé vyvíjet, ale to nic nemění na tom, že to je pořád kvalitně natočený snímek. Chybí tomu trochu lepší drive, postupně to začíná být trochu nudné a jednotvárné, ale Michael Keaton jako šmejd rozhodně stojí za to. Nějaké propojení s afghánskou válkou je celkem zbytečné, protože tenhle snímek funguje hlavně jako komorní thriller. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Hlas Petra Rúfusa dabujúc Keatona tomu filmu dáva hviezdu navyše. Ten to proste drží. Myšlienka nie zlá, prevedenie mierne lacné, ten úvod asi zhltol najviac love. Zase film o troch postavách a jednej tupej sestre čo nechápe signály, ktoré gradujú postupne napätie. Trochu ale mrzí ten ako keby ukvapený a narýchlo zbúchany záver so všetkými dostupnými klišé. Rozhodne som sa ale mocne bavil na tých hláškach a ako príjemná Bčková jednohubka je to strávitelné. Silné 2 z 5 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Bez citlivosti na světlo....... Ta prvotní pasáž mě celkem zarazila. Nejdříve se chová jako by byla slepá už léta, ale jeden malý incident, ona si vytáhne svou "pomocnici" a od té chvilky se chová hůř než normální slepec. Kam se podělo to sebevědomí? Ano později bude ve stresu, ale před tím? Tak že první pasáž je trochu podivná, ale pak se to rozjede. Hlavní hrdinky je vám líto, ne proto, že je slepá, ale proto, že už si své peklo prožila v Afgánystánu (úvod filmu), tak proč by si to měla prožívat zase. Ale kdyby to nebylo, mohl by být konec příběhu. CITÁT - Co se ti stalo s foťákem?.......... Má to díry jako čtrnácti patrová budova oken, kočku z toho vyhodit, tak někam zapadne cestou dolu. Jako komorní drama to nefunguje, akční to také není a napětí to totálně postrádá. Nevybočuje to z již stokrát viděného. Povedené herecké obsazení a celkem slušný hudební doprovod. CITÁT - V tom hlase slyším něco, co tam před tím nebylo......... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Ontario ve městě Ottawa. (Terva)
  • Pracovní název filmu zněl Atrapada en la oscuridad and Blindsided zkráceně Blindsided. (Terva)
  • Hollander (Michael Keaton) drží v ruce jeden diamant a povídá, kde je těch 28 ostatních. Když však Sára (Michelle Monaghan) na konci filmu vkládá diamanty do misky na led, je jich vidět 52. (Terva)

Reklama

Reklama