Reklama

Reklama

The Vegan Vampire

Krátkometrážní / Horor / Mysteriózní / Experimentální
Nizozemsko, 2010, 11 min

Režie:

Suzy Terror

Obsahy(1)

Když upírům přestane chutnat lidská krev, může to znamenat jejich rychlý konec! (SOLOM.)

Recenze (11)

Odar322 

všechny recenze uživatele

Pokial niekto kto videl toto dielko veri ze film naozaj vznikol v roku 1928 tak a) jeho iq je mensie nez cislo jeho obuvi b) pri sledovani filmu mal v sebe minimalne 2 promile alkoholu prip. nejaku inu drogu c) pri sledovani filmu sa venoval omnoho viac priatelke/priatelovi za ucelom intimneho zblizenia d) cely zivot prezil v dzungli/na Sibiri/na Sahare a toto je jeden z prvych filmov ktory videl vobec e) veri v cestovanie casom ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní úlet v hororové branži. Upír, co nemusí krev. Snímek zaujme už formou předstírající jiný rok vzniku, než je ve skutečnosti. Co musím opravdu pochválit, je výkon hlavní upírky. Hrozivý vzhled spolu s trnoucími grimasami a podtržené černobílou formou opravdu není dvakrát příjemné sledovat. Co je ale druhá věc je to, že není příliš zábavné pozorovat deset minut, jak nějaká zbídačená kreatura neustále zvrací hutnou krev. A popisy dějství také nic moc. 50% ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Nechce se mi věřit, že by někdo mohl tenhle kus považovat za 84 let starý film... Každý, kdo viděl alespoň jeden klasický horor od Universalu ze 30-tých let, musí vědět, že Vegan Vampire je nově natočený film a všechny ty informace o "ztraceném" filmu jsou jen fake k přitáhnutí pozornosti... Když už pominu halucinační scény s kachničkami (nebo co to bylo), obraz a hudbu, tak upír zvracející litry krve, se určitě nemohl vyskytovat ve filmu starém osm dekád... Ale když nebudu tenhle řešit jednoznačný podvrh a pojmu Vegan Vampire jako poctu němým hororům, tak musím za sebe konstatovat spokojenost... Výborná hudba, dobrá práce se stíny a vlastně i zajímavé pojatý příběh... Takže, proč ne... ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

NEpochybne Ti NEstíhala do dnešnej minúty skonzumovať Tvoja audio/video " armatúra " snímok o vampírovi , ktorý krv netrávi, lebo mu nechutí ! Nabehla šanca napraviť to a ak sa nebojíš filmových experimentov , úletov ,a pri horroroch zanedbávaš rok vzniku , tak budeš mať zaručene spokojnú a doširoka usmiatu A/V zostavu. Geniálne dielo s vysokými ambíciami , sugestívne nasnímané a silne pôsobivé. Ten boj s prekliatím, hra tieňov...vlastne celkové aranžmá, Ma proste dostali...a to bol pravdepodobne aj úmysel tohto filmového zákusku. ()

M-arta 

všechny recenze uživatele

Úsměvná pocta němým filmům z dvacátých let 20. století... a hlavně roztomilá studentská legrácka. (Akorát bohužel ten rok 1928 je ve skutečnosti opravdu spíš součást názvu a performance - ne datum vzniku! ... Aha, už je to opraveno - nuže, veselá mystifikace se evidentně dokonale zdařila, když i tady na ČSFD se to chvíli dokázalo tvářit jako autentický historický film.) ()

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen za 21 dnů devíti filmaři. Rozpočet se pohyboval okolou pouhých 200 eur. (hladass)

Reklama

Reklama