Reklama

Reklama

Dealer

Trailer 1

Frank je jen obyčejnej dealer drog, kterej by rád rozjel vetší byznys než jen prodávat pytlíčky feťákům na ulicích a v klubech. Se svým kumpánem Tonym si nevedou špatně, přesto Frank přesvědčí mafiánského bosse Mila, aby mu půjčil prachy na kšeft, ze kterýho oba vyvařej pořádnej balík peněz. Milo souhlasí a Frankovi půjčí s tím, že jestli něco podělá, zapomene na dobré vztahy a jeho mrtvolu budou seškrabávat ze zdi... (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (40)

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Mal som, čo robiť aby som veril vlastným očiam.. Bral som to skôr ako remake, ktorý zkurví skvelú kvalitu Refnového neprekonateľného originálu, ale fakt toto je hodne slušná práca. Problém vidím trochu po menšom vykradnuti scenára a postáv. Zbytočné to nie je, síce vizuál nie je špinavý ako by mal byť, ale keď to prejšlo na fázu "je v prdeli", tak som stratil realitu o čase. Pomerne nechápem komenty, ktoré to odsudzujú skôr než to videli, ale to už nie je moja starosť. Silné tri*. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Proboha, co je to tu zase za sebranku plaček, tak se prostě na ty remaky nedívejte a nebudete se muset pohrdlivě pomočovat. Neviděla jsem žádnou předlohu, nečekala jsem nic, mlhavě jsem tušila, že jde o film s tématem jakéhosi feťáckého byznysu a kupodivu jsem se celou dobu skvěle bavila. Neuvěřitelně blahodárně na mě působil ten kolotoč větší a neuvěřitelnější smůly a průserů, co se postupně nabaloval Frankovi do cesty. Pak má jeden pocit, že jeho problémy a starosti jsou jen "laskavé příležitosti k osobnímu růstu", protože dokud nemáte partu Albánců za prdelí a dluh 50 tisíc liber se splatností jednoho dne , nevíte, co je to problém. A že se ti lidé nikdy nepoučí..kšeftovat s tak drahým nelegálním fetem, který vám kdejaký cigoš prohodí za solamyl, to nemůže nikdy dopadnout dobře.. ()

Reklama

kinghome 

všechny recenze uživatele

Aneb jak udělat z Dánského skvostu komerční sračku a průměrný krimi. To mě zase jednou nasral remake. Když už dělám remake nějakého filmu, tak se snažím, aby si udržel kvalitu a nenarvu do toho první herce, který uvidím na ulici. Dánský Pusher se může pyšnit skvělou kamerou, úžasnými hereckými výkony a brilantním dějem o posraným kšeftu. Z toho všeho tu zbyl jen ten děje, který je okopírovaný fakt dokonale, což je dobře pro někoho kdo neviděl originál ,ale mě to fakt nezaujalo, mohli si vymyslet něco svého, né kopírovat celé věty a situace. Nevím, jsem do toho, že mě to chytne tak jako originál a věřil jsem, že to nebude tak hrozné, bohužel to špatné je. Nejvíce mě nasrala asi ta kamera, teď to vypadá jako každá druhá krimi, která se ničím neliší. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Všetky tieto bristké filmy o drogách a chalankoch čo to dávaju v kluboch z ruky do ruky sú na jedno kopyto. Toto je však obohatené o to, že je to remake a ešte k tomu, hlavnému hrdinovi sa tak veci serú v takom slede, že to sa divákovi ani veriť nechce. Plné násilia, kurev, fetu a neustáleho strachu o to, kedy vás ten nastný Albánec ( Turek? čert vie ) chytí zo zadu za rameno a bude vám chcieť vopchať kindžál cez análny otvor ( do ktorého sa vraj vojde pol kila heráku ) do dutiny brušnej a trochu ním potočiť. A záver ... ach ten záver. 3 z 5 ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Opravdu si to tam narveš ??" ;) No, nejspíš by to zvládla, holka šikovná, kdyby se něco v Amsterodamu neposralo.. Ale on to nakonec zvládl i Luis Prieto, tak se ptám pro změnu já, jestli si raději nechcete ty svoje uplakaný plky strčit do řiti !! Proč si ty svoje cancy o zbytečnosti remaků prostě už pro jednou neodpustíte ?? Bez ohledu na fakt, že Refnův původní snímek skutečně vypadá mnohem lépe, Prieto se hodně snažil, a tak i Dealer platí za hodně slušný kousek.. Sice na úkor syrovosti sází na symbolicky větší tempo, taky proto svůj film dělí na dny v týdnu, ale i tak to docela dobře funguje, byť některé motivace i vztahy mezi postavami zůstávají poněkud nejasné, vše vynahrazuje parádní soundtrack Orbitalu bratří Hartnollů a vlastně i celá vizuální stránka, která paradoxně připomíná spíš pozdější Refnovu tvorbu.. A Richard Coyle v roli Franka ?? Ten mě hodně bavil, i když vypadá jako Martin Stránský, a vůbec mi sem nepasoval..;) Tady by mě to jejich dabingové spojení opravdu zajímalo.. Takže se už vlastně nabízí jen poslední otázka, totiž proč tedy vlastně dánský šílenec Nicolas Refn tenhle snímek produkoval ?? Platíte-li za jeho skalní příznivce a obdivovatele, podotýkám, že já osobně s jeho filmy nemám absolutně žádný problém, to určitě spíš naopak, pak byste ho teď v rámci vlastní logiky měli považovat za narcistního sráče, který si vlastně sám strká hlavu do rekta, když nechává nějakého britského nazdárka, a rozhodně i výborného Matthewa Reada s jeho scénářem, prznit svou vlastní prvotinu, navíc dnes již kultovní.. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v Londýne. (Laslo)
  • Herec Zlatko Buric si zahrál i v původní dánské trilogii Pusher režiséra Nicolase Windinga Refna, a to dokonce i stejnou postavu - mafiána Mila. (JardaBauer)
  • Približne v 3. minúte Frankov (Richard Coyle) spoločník drží v ľavej ruke cigaretu počas strihu rôzne. Najprv filtrom k sebe a následne filtrom od seba. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama