Reklama

Reklama

Ženský jsou jiný

(festivalový název)
  • Polsko Baby są jakieś inne (více)
Trailer

Obsahy(1)

Celý feminismus vychází z toho, že odbojné ženy mají nedostatek sexu, myslí si dva muži při noční cestě autem. Na srdci toho mají ještě mnohem víc a nedá se předpokládat, že na ženách nechají jedinou nit suchou. Tato dynamická konverzační hříčka vkládá svým protagonistům do úst jeden stereotyp za druhým, ale nejsou to ženy, kdo z filmu vychází jako poražený. Chudáky jsou zde totiž muži, kteří v jednostranných monolozích odhalují své vlastní chyby a s každým dalším posměškem si jeden vyslouží od publika. Navíc jsou tak zoufalí, že už se ani sexistickým vtipům nesmějí. Snímek neváhá jít do přímého střetu s divákem, který je nucen zvažovat míru stereotypnosti ve svém vlastním uvažování. Přestože muži hovoří stále o tomtéž a nacházejí další záminky ke kritice ženského pokolení, daří se režisérovi udržovat nejen laťku humoru, ale i proměnlivost, pro konverzační film až nečekanou. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Adam's 

všechny recenze uživatele

90 minut drbání ženských je zjevně příliš velké sousto. Prvních deset minut nemá chybu, s narůstající stopáží ale film ztrácí dech a sklouzá ke stereotypu. V porovnání např. s populárním Cavemanem film postrádá hravost a variabilitu. Výsledná pointa alespoň trochu napravuje dojem z druhé poloviny. ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé na toto téma, často moc prvoplánové. Bohužel příběh neklape a jednotlivé scény neplynou, nýbrž jsou násilně vněstnány na přespříliš dlouhou stopáž. I přes několik povedených vtipů a postřehů se toto téma dalo zpracovat o mnoho lépe. ()

r_t_fish 

všechny recenze uživatele

Tusim uz posedme se na platne zhmotnil Adam Miauczynski v ramci reziserovy filmove autoterapie. Tentokrat bez pribehu, pouze trocha konverzacni genderove filozofie, ovsem vtipne je to stejne jako ty "nejveselejsi" Koterskeho traumata. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama