Reklama

Reklama

Muž taiči

  • USA Man of Tai Chi (více)
Trailer

Svou režijní prvotinu, Muž taiči, umístil režisér Keanu Reeves do kulis moderního Pekingu. Film, ve kterém Reeves vytvořil i jednu z hlavních rolí, vypráví o duchovní cestě mladého zápasníka (Tiger Chen), jehož jedinečné schopnosti ho zavádí do prostředí velmi lukrativních nelegálních zápasů. V soubojích, které jsou stále ostřejší, půjde o holý život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (262)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak nám Kínu dostal pár komouškých Jüanů, aby debutoval, a dovezl zpátky z Číny kontejner narvaný bezskrupulózním plagiátem, který by mohl z fleku zamířit do vietnamských tržnic. V osmdesátých letech by možná tyhle trampoty zabijáckého, ťamanského chiropraktika, co se svými třicet kily porovná v aréně záda a klouby všemožným stokilovým hovadům, protože má vytuněné Či, kterým dokonce dokáže do dvou metrů i vyváženě zabít, vzbudily nějakou tu drobnou erekci u fanoušků Fandamovek, ale ve 21. století se tomu musí smát i obstarožní otyloňové, co na nich vyrostli. Navíc ta komediální vložka, kdy ze sebe Neo nakonec udělá kataristického mistra nad mistry, skáče tam jako malé slůně, snaží neohrabaně zabít svého ortopeda a všechno to maskuje střihem, je vskutku k popukání. Naneštěstí své Či tolik netrénoval, a tak je v pi-Či jak s rolí, tak s celým filmem. Skvělý Auwais se v tom jen tak prošel a trochu protáhl a já moc doufám, že na to v provincii Šen-si pár zotročených rolníků skákne do Cinestáru a pro obrovský sukces jedničky tak bude mít Kínu příležitost udělat ze sebe čuráka i ve dvojce, jenž bude o bojové akupunktuře s názvem Man of needle penetration ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Představme si poklidný život chudého bojovníka. Jeho smyslem byla čest a jeho pěstmi pokora. Pak mu ale cestu zkřížil muž před jeho jménem se třásla celá nová dokonalá čína. Muž tak vysoký že nebylo vidět jeho tvář, tak silný že jediné uprdnutí stálo většina lidí život. Jeho svaly byly kované ze železa a síla jeho úderu se nedala měřit. Ano řeč je o velkým Keanu "matrix" Reevesovi aneb jak z pětihvězdičkových bojových scén udělat průjem století. Absolutně zmrvený závěr pokazil kompletní předchozí práci. Hamba ti ()

Reklama

joehot 

všechny recenze uživatele

K soubojovým scénám: nechápu, proč název filmu obsahuje Tai Chi, když v něm Tai Chi používá tak maximálně Tigerův mistr (a to ještě celkem prapodivně). Jinak jsou souboje celkem dovedně natočené. Kromě toho posledního. Finální boss Keanu by se měl vrátit ke smutnění na lavičce. K filmu samotnému: neučesané, naivní, hloupé a dost často i směšné. Je mi líto, Keanu, ale tvůj režijní debut mi moc nezachutnal. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Naprosto chápu většinu hodnotících, jelikož tohle je opravdu "béčko, co si šahá skoro až na céčko" , a je velmi těžké uvěřit, že tohle natočil Reeves. Děj je stupidní až na dno rezavého hrnca z cikánské osady, ale sad Keanu asi pochopil, že chce natočil martial arts film a podle toho to taky vypadá. Bitky tu jsou opravdu velmi pekné a je jich tu dost ... jasne, film se jmenuje Man of Tai Chi, a skutečného tai chi je tu v pravdě pomálu, ale jelikož jsem chlapec z Moravy, co se rád koukne na velmi pekně natočené drtichvaty v rytmu skvéle dynamické choreošky, tak jsem si to opravdu užíval ... závěrečný fight s Reevesem sice celkem dost pokulhává, bo náš Neo je oproti malému a hbitému asiatovi opravdové dřevo a spoléhá se čistě na drátovou akci ... ale má tam pár pekných vychytávek, které oko divákovo potěší do té míry, že mu to dřeváctví odpustíte ( i když asi zase čistě subjektivní záležitost vzhledem k hodnocení ostatních). Za mě fajne a doufám, že Reeves s tímhle žánrem neskončí ... a toho Ika v dalším filmu využije o dost lépe a víc, než tu ! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Chen pracuje ako poslíček pre súkromnú dodávateľskú spoločnosť. Vo svojom voľnom čase navštevuje menší shaolinský chrám kde sa od tamojšieho majstra priúča málo známemu bojovému umeniu Tai Chi. S daným umením sa bez súhlasu svojho majstra snaží preraziť na rôznych malých turnajoch. Jedného dňa dostáva ponuku aby sa zúčastnil skutočných súbojov - bez pravidiel. Chen síce váha, ale nakoľko je v zlej finančnej situácii a majstrov stánok sa chystajú zbúrať, ponuku príme bez toho, že by len tušil do čoho sa púšťa. Na režisérsky debut Reevesa som sa neskutočne tešil. Jedným dychom však musím dodať, že poriadne zaspal dobu. Filmy ala Krvavý šport či Leon s Van Dammom sú nenávratne preč. Snáď sa rýchlo preberie. Klišé kamier okolo hlavnej postavy bolo rovnako absurdné ako ploché, umelé Reevesovo "hranie-nehranie". Jediným plusom sa tak stávajú ( bohužiaľ ) priemerné súboje, ktoré sa miestami zvrhli do pouličného bezhlavého pästného štýlu. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (9)

  • Iko Uwais, mistr indonéského bojového umění pencak silat, se arénou sotva mihne, takže jeho jméno na plakátech k filmu je na hraně podvodu. (Terva)
  • Chen Lin-Hu (Tiger Chen Hu) měl po boji se svým mistrem následující den na prsou hematom, ale při večerním zápase se žoldákem už žádný neměl. (SniperG1)

Související novinky

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

17.09.2013

Nějak se mu ten comeback nedaří. Jeho režijní debut Man of Tai Chi moc slávy ani peněz nepobral a obludně předražená samurajská fantasy 47 Ronin (rozpočet údajně přesáhl 200 milionů dolarů) vypadá na… (více)

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

Keanu Reeves jako zlý kungfista

Keanu Reeves jako zlý kungfista

17.12.2011

O projektu Man Of Tai Chi jste už u nás četli. Keanu Reeves si pro svůj režijní debut vybral klasické téma: příběh o mladíkovi, kterého jeho bojové schopnosti přivedou do světa „úžasných možností a… (více)

Reklama

Reklama