Reklama

Reklama

Byl jednou jeden film: King Kong

(TV film)
  • Francie Il était une fois... King Kong
všechny plakáty

Obsahy(1)

Příběh o gigantickém lidoopovi z džungle, který se dostane do metropole západní civilizace, byl v historii kinematografie zpracován hned několikrát, naposledy se ho zhostil slavný Peter Jackson, režisér Pána prstenů. Jak postupuje doba a možnosti techniky, je podívaná čím dál víc ohromující. Přesto, když člověk vidí prvního slavného King Konga z roku 1933, zjistí, že napětí ani atmosféru stařičký snímek rozhodně nepostrádá. Na samém počátku bylo přátelství dvou dobrodruhů a válečných pilotů - M. C. Coopera a E. B. Schoedsacka, kteří se seznámili v roce 1919 na frontě. Toužili po nějakém společném projektu a po letech se shodli právě na King Kongovi. Pro roli krásné dívky, do níž se netvor zamiluje, si vybrali Fay Vrayovou, která vzpomíná, že když jí sdělili, že bude mít tu čest pracovat s "nejdémoničtějším tvorem Hollywoodu", myslela si, že půjde o jejího oblíbeného Garyho Coopera... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Krásně pojato v kontextu tehdejší doby. Velká hospodářská krize. Rok 1933 v Evropě nástup Hitlera. Freudova psychoanalýza. Fascinace publika neznámem a hrůzou. Animátorské práce v 30. letech. Rozhovory s Fay Wray. Pěkná práce. ()

g.e.o.r.g.e 

všechny recenze uživatele

Povedený francouzský dokument o vzniku King Konga (1933). Film je rozebírán pomocí psychoanalýzy,dobového kontextu (hlavně velká hospodářská krize) a života autorů (váleční veteráni, dobrodruzi). Pro fanoušky původního King Konga povinnost. ()

Reklama

Reklama