Reklama

Reklama

Modrá laguna

  • USA The Blue Lagoon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Slavný a ve své době skandální film, který těží z oblíbené robinsonské tematiky a nádherné přírody tichomořských ostrovů, je adaptací viktoriánského románu Henryho de Vere Stacpoolea. Vypráví romantický příběh, jehož hrdiny jsou dvě děti, Richard a Emmelina. Ty s lodním kuchařem Paddym Buttonem jako jediné přežijí ztroskotání zaoceánské lodi a zachrání se na opuštěném tichomořském ostrově, který se pro ně na dlouhé roky stane novým domovem. Starý námořník sice zemře, když na břehu najde vyplavený soudek s rumem a poněkud to přežene s ochutnáváním, ale předtím ještě naučí děti, jak na neobydleném ostrově přežít. Naštěstí jde o nádherný kout země, plný ovoce a obklopený mořem, bohatým na ryby. Roky plynou, malí trosečníci dospívají a jejich vztah se postupně mění v lásku, z níž se po čase narodí syn, který dostane po kuchaři Buttonovi jméno Paddy. Když však Richard objeví stopy po hostině lidojedů, kteří na ostrov přijeli ze sousedního ostrova, začne v něm zrát odhodlání ostrov kvůli bezpečí svých blízkých opustit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (241)

jitrnic 

všechny recenze uživatele

V čem je problém? Nač tak příkrá hodnocení? Normální pohádka odehrávající se v nádherné přírodě, na ostrově, kde jsou bezvadné pláže a průzračně modré moře (přesně takový ostrov, o jakém jsem snil, že se na něj aspoň podívám) a vcelku normální romantický vztah dvou hezkých mladých lidí. Je to love story pro milovníky začátečníky (tzn. tak maximálně pro patnáctileté), tudíž nemá příliš smysl šťourat se v tom, že by ti dva pravděpodobně nepřežili, že kdyby ano, že by byli špinaví a nemocní... Mezi filmy pro tuto věkovou skupinu patří Modrá laguna již mezi klasiku a to právem. Stačí se podívat na jiné kusy tohoto žánru. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kravina, která si nechce přiznat, že je kravinou. Romantické je to asi jak výlet s Babišem do Boubína, erotické je to jak tenisová dvouhra žen, kdy pořád čekáte, až se jedné z tenistek zvedne sukýnka a pod ní je proradný kus látky, dobrodružné je to jako čekat na poště, až na vás přijde řada. V globálu by se film dal označit za originální, ale až se na něj začnete dívat, nic vám nedá. Ve výsledku je to sterilní zážitek. Randal Kleiser měl svého času období, kdy točil divácky úspěšné filmy, tedy přesně dva. Po Pomádě přišel tenhle hit. Kleiser samozřejmě režírovat neuměl, Pomáda pro 4% publikum, Modrá laguna pro sexuálně frustrované. Ke všemu to má parametry televizního filmu, nad jehož mizernou technickou kvalitou jásat nebudete. Pěkný ostrov je nasnímán tím nejobyčejnějším možným způsobem, některé potenciálně neotřelé scény jsou pojaty příliš standardním televizním přístupem, což je ve výsledku kazí. Erotika zde funguje opačným způsobem, i když nechce být korektní, vzruší tak maximálně ženskou, co neměla sto let chlapa. Záchranou filmu je ústřední herecká dvojice, které to spolu ladí. Nevinně vyhlížející Brooke Shields dost možná probere k životu vaše zvadlé ptáky. Přece jen pobíhá spoře oděna po pláži dost dlouho na to, aby si vyloudila nějakého toho Spermoně. Christopher Atkins z její kundy vydoloval nějakou tu kapku, takže pokud jste příznivci kurážné erotiky soft rozměrů, neměl by tenhle film být pro vás takový problém. Pro mě byl. Byl slabě natočený a scenáristicky úplně primitivní. 20% ()

Reklama

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Kýč? Možná...ale kýčovitých filmů s lepším ohodnocením bychom našli povícero, takže jako mínus tohle neberu. Oceňuji krásnou přírodu a ještě krásnější Brooke. Docela dobrá romantická věc už tenkrát na vhs, doteď ji mám někde ve skříni mezi ostatními kazetami. A i teď po letech to není až taková hrůza. Pořád lepší než ty ujeté teenagerské romance. 55% ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Klasický snímek, pamatuju se, jak nám ho pančelka pouštěla jako osvětu v rámci sexuální výchovy v sedmé třídě na ZŠ :-) Docela originální námět s krásnými scenériemi fauny a flóry Tichomořského ostrova, které se povedly krásně nasnímat kameramanovi. No na dvoču a s mladou, polonahou Brooke ráchat se do lagunyto bych tam hnedle zajel - 45 % ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Je to už hodně dávno co jsem tento snímek viděl, ale vím, že mě moc neoslovil a celkově mi to přišlo jako slabší průměr. Jediné co stojí za zmínku je půvabná Brooke Shields a překrásný ostrov, na kterém natáčení probíhalo. Ať už se jedná o klasiku či ne, tak podruhé už bych to rozhodně nemusel...... ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • V původním režisérově konceptu měly být obě dospívající postavy celý film nahé, což vyděsilo dost herců, včetně Brooke Shields, která byla první volbou pro roli Emmeline. Když Brooke zpočátku váhala, nabídli producenti hlavní role Diane Lane a Williemu Atkinsovi, kteří ale později odmítli. Natáčení mělo začít za pár dnů, takže zoufalý režisér souhlasil s tím, aby Brooke natočila film převážně oblečená a ve scénách obsahujícíhc nahotu se použila dablérka. (HappySmile)
  • Christopher Atkins Bomann (Richard) bol vybraný do filmu na kástingu z dvetisíc adeptov. (Raccoon.city)
  • Celosvětová premiéra proběha 20. června 1980 v New Yorku (USA). (ČSFD)

Reklama

Reklama