Reklama

Reklama

Modrá laguna

  • USA The Blue Lagoon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Slavný a ve své době skandální film, který těží z oblíbené robinsonské tematiky a nádherné přírody tichomořských ostrovů, je adaptací viktoriánského románu Henryho de Vere Stacpoolea. Vypráví romantický příběh, jehož hrdiny jsou dvě děti, Richard a Emmelina. Ty s lodním kuchařem Paddym Buttonem jako jediné přežijí ztroskotání zaoceánské lodi a zachrání se na opuštěném tichomořském ostrově, který se pro ně na dlouhé roky stane novým domovem. Starý námořník sice zemře, když na břehu najde vyplavený soudek s rumem a poněkud to přežene s ochutnáváním, ale předtím ještě naučí děti, jak na neobydleném ostrově přežít. Naštěstí jde o nádherný kout země, plný ovoce a obklopený mořem, bohatým na ryby. Roky plynou, malí trosečníci dospívají a jejich vztah se postupně mění v lásku, z níž se po čase narodí syn, který dostane po kuchaři Buttonovi jméno Paddy. Když však Richard objeví stopy po hostině lidojedů, kteří na ostrov přijeli ze sousedního ostrova, začne v něm zrát odhodlání ostrov kvůli bezpečí svých blízkých opustit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (241)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 10/10/// +prostředí, některé melodie, námět -škoda toho konce/// Ano konec je pro mě trošku záhadou. „Jsou mrtví“ „Ne, pouze spí“. Ale vraťme se na začátek. Film jsem viděl poprvé když mi bylo zhruba 10 let, možná o něco méně. Buď to otec měl nahrané a nebo originálku. V každém případě se mi to tehdy celkem líbilo, i když jsem některé souvislosti ještě nechápal a hlavně měl za to, že to je zakázané ovoce. Proto bylo zajímavé sledovat, jaký pohled na tento film budu mít dnes. Vesměs se toho moc nezměnilo. Je to film zajímavý, v některých momentech krásný. Možná málo dojemný (až na ten závěr). V každém případě bych rád zhlédl nějaké moderní zpracování, případně jak by na takovou situaci reagovali dnešní děti./// Celkem 67%/// ()

katrk 

všechny recenze uživatele

Ja to vidím tak, že ta kritizovaná naivita a blbost je páteř filmu. Řekla bych, že pojmy romantika a zamilovanost - tj. bezdůvodnost - se dají přeložit jako naivita a blbost a najednou jsou to negativa. Tyhle osmdesátkový filmy, taková krásná klasika, co na tom chápat. Kdo hledá, najde,záleží jestli hledáš zápory nebo klady. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Film má celkem dobrý, zajímavý příběh. Bohužel spracování a technická stránka filmu je na mizerné úrovni. Tenhle film mi víceméně nesednul, tak ho nechci nějak snižovat. Romantický nádech a tak - to se tu najde. Na film se dá v klidu dívat, ale nějak mě neoslnil. Tyto typy nemám rád, takže hodnotím celkově na 34% = ** ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Záhadný film môjho detstva, z ktorého som si pamätal najmä podivnú sochu, podivné zvuky a podivné bobule. Ako plynul čas zvláštne pocity v spomienkach naň pretrvávali, až kým som sa k Modrej lagúne nedostal znovu. Musím priznať, že šlo o príjemné prekvapenie, každým záberom bolo cítiť exotiku aká s pomaly plynúcim dejom viedla ústrednú dvojicu životnými skúškami v panensky krásnom prostredí. Pekný romantický film akému nízke hodnotenie nesluší. ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo třináct, tak jsem z toho docela uchvával, teď, když jsem starší, rozumnější a méně nadržený :-), beru to jinak. Zajímavý příběh odehrávající se na pohádkové lokaci a na dobu vzniku slušná porce erotiky. No a to je vlastně všechno. A protože znám dobře Southpark: Peklo na Zemi, tak se nemohu ubránit smíchu z veselé příhody z natáčení, kterak si Brooke Shieldsová uprdla. :-) P.S.: Souběžně s tímto filmem se dá sledovat i fotbal. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Film byl dvanáctým největším kasovním trhákem roku 1980 v Severní Americe, když s rozpočtem 4,5 milionu amerických dolarů vydělal ve Spojených státech a Kanadě 58 853 106 dolarů. (PT_PCE)
  • Brooke Shields byla první herečkou, která se dočkala ocenění Zlatou malinou v kategorii nejhorší herečka. (Terva)

Reklama

Reklama