Reklama

Reklama

Alice, sladká Alice

  • USA Alice, Sweet Alice (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvanáctiletá Alice je trochu problematické dítě. Je tvrdohlavá a taky dost vzpurná, neposlouchá matku, zato ráda, oblečená do žluté pláštěnky a panenkovské masky, straší svou mladší sestru Karen. Když je mladší z dívek během svého prvního svatého příjímání objevena zavražděná v kostele, podezření padá právě na Alici, která našla sestřin závoj na zemi a bezelstně zaujala její místo při církevním obřadu. Brutálních vražd velkým nožem či pokusů o ně však začíná přibývat, ačkoliv Alice dosud neopustila zdi psychiatrické léčebny. Vrahem tak může být někdo z rodiny či jejího blízkého okolí, ale také kdokoliv cizí, a co je snad ještě horší, dosud se nepodařilo vypátrat ani motiv těchto hrůzných činů. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

Slasher? A proč? Nehledě na fakt, že u tohohle hororu se asi smíchy potrháte nad těžko uvěřitelným dabingem - žádnému z šesti českých herců (Magdalena Rychlíková, Eva Spoustová, Radka Malá, Vladimír Fišer, Libor Terš, Radovan Vaculík), kteří film v rychlodabingu (!) namluvili, není zrovna náct let, takže snaha uvedených žen o dětské hlasy, skučení, křik, nadávky - to vše vyvolává salvy smíchu a pochybnosti o duševním zdraví režiséra a zadavatelů (dialogy a režie Vladimír Cabalka, české znění vyrobila firma Bear). Do popelnice s podobným svinstvem, i kdyby tady bylo třeba dvacet "skoro debutů" Brooke Shields. Pro úplnost jenom dodejme, že i bez dabingu se jedná o silně podprůměrný nesmysl, jakých naštěstí není ve filmových archívech zase tak moc. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mám radši přímočařejší slashery. Vrah tady sice ujde (bezvýrazná panenkovská maska, žlutá pláštěnka, kudla), ale točí se to kolem odstrčeného děcka, svatého příjímání, policejního vyšetřování. Nuda. Děj se překvapivě po počátečním incidentu neposunul o X let dopředu a o to mu podle mě ubralo na spádu. Všechno je to hezky natočený s takovou chmurnou atmosférou, ale prostě mě to nějak nebralo. Byl tu ale přeci jen jeden bonbónek - Mr. Alphonse, pěkně tlustej a nechutnej prasomrd, ujíždějící na kočkách a klasický muzice. Toho je radost vidět. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Nevím jak mám tenhle horor brát a hlavně hodnotit. Alice je na svůj věk velice vyzývavá , ale i dost narušená. Když pominu šílený dabing u dětských postav- něco takového se jen tak neslyší. Spoiler- nemůžu si pomoct, ale nák jsem to moc nepochopil aspoň né ten konec, nebot jsem nepochopil proč a kolik jich vlastně vraždilo. Celé mě to přišlo takové jako by nedokončené., mě tam chybí náký vysvětlení ne jen odhalení, kdo je kdo? A propo všimli jste si jak matka po smrti dcery je naprosto v klidu, dost divné nemyslíte. Žádný smutek nic. A ten odporný pedofilní tlustoch byl permanentně pomočený. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

To zas byla sračka! Sledujeme malou holčičku (devatenáctiletá!!! Paula Sheppard), která se ráda prochází v žluté pláštěnce a maskou a možná masakruje lidi. No masakruje. Vraždy jsou ve filmu celkem čtyři a jsou celkem nápadité, stejně jako kostým a zajímavá hudba. Zbytek je ale na odpad - přepálená délka, nulový spád, naprosto šílené přehrávání všech postav korunované příšerným rychlodabingem (OK za ten tvůrci nemůžou) a hlavně scénář. Když zjistíte kdo je vrahem (zhruba půlhodiny před koncem) nejprve budete nevěřícně kroutit hlavou a poté Vám dojde, že žádná vražda vlastně nedává smysl, poslední zbytek logiky odejde při finále někam na kafe. A nenechte se zmást Brooke Shieldsovou na prvním místě na CSFD, hraje zde zde jen menší roli a moc se ve filmu neohřeje. Žánru na CSFD by spíše slušelo thriler/melodrama s jemnou příchutí hororu. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Osobně si myslím, že je tento film dost podceňován. Divák se na něj nesmí dívat jako na nějakého předchůdce horrorového "slasheru", ale zcela nezaujatě. Film má nelineární děj a ne zcela lze specifikovat i jeho žánr, každopádně se jedná o "horrový thriller+krimi" ... Na filmu jsem nenašel v podstatě nic špatného, právě naopak. Má vynikající výtvarnou stránku, schválně se chvíli koukejte na jednotlivé záběry, kolika předměty a symboly je vyšperkován, celý je takový odpudivě ponurý, prostě 70.ková léta jak když vyšije ... Vraždy jsou docela brutální, nejsou sice zcela v plném záběru všechny a nějaké "gore-orgie" se samozřejmě nekonají, ale obsah těch vražd ve filmu je dost násilný a brutální. Herci podávají špičkové herecké výkony a to vesměs všichni, neustálé hádky, záchvaty v rodině, třískání předměty, naprosto vynikající!! Typická rodinka prostě ... Dal bych filmu i víc, chtěl jsem dát o bod více, ale nedá se mu upřít jeden neduh a to pro mě až nesnesitelně dlouhá stopáž, a změna dějové linky byla sice zajímavá, ale už mne to prostě opravdu nudilo ... Takže jako film, kvalitativně, si myslím že perfektní ... ale pokud se chcete bavit a žerete hlavně "orgie dnešních multikin", od tohoto ruce pryč ... Rozhodně však podle mne velmi opomíjená klasika. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama