Reklama

Reklama

Antiviral

  • USA Antiviral (více)
Trailer

Obsahy(1)

Satira na současnou společnost a její posedlost slávou sleduje Syda Marche (Caleb Landry Jones), který pracuje jako pašerák nemocí pro lékařskou kliniku zprostředkovávající posedlým fanouškům patogenní viry a bakterie svých glorifikovaných celebrit. Když je Syd nakažen neznámou formou nemoci, na kterou později umírá jedna z populárních hvězd Hannah Geist (Sarah Gadon), mění se jeho tělo v časovanou bombu, jejíž tikot musí Syd zastavit, než ho dožene nevyhnutelná smrt. (Brousitch)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Priznám sa bez mučenia ihlou, že od začiatku do konca ma bavilo pozerať sa na Caleba Landryho Jonesa. Neskutočná tvár, výborný výber herca. Vizuál bol tiež výborný. Sterilné prostredie, kopec bielej, čiernej, sem - tam červená, zelenomodré steny, tmavý nábytok - nádherné. Nápad tiež nebol zlý, aj keď ja by som nikdy nechcela herpes od Matthiasa, alebo čínsku chrípku od Javiera. Ani zadarmo. Stačili mi v detstve kiahne od sestry. Rannú tvorbu Cronenberga staršieho nepoznám, takže porovnať nemám s čím a je mi vlastne úplne jedno kto je koho syn. Na prvotinu slušné. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Myslím, že keby tento film nenatočil mladý Cronenberg, ale iný - neznámy začínajúci režisér, tak by sa dočkal trochu iného prijatia, resp. takého, aké by si zaslúžil. V tomto prípade však majú tzv. kritici už chrobáka v hlave a objavujú aj to, čo tu nie je. Môj názor je, že si Brandonko prečítal bulvárne plátky, z ktorých urobil pseudo-dystopickú story, zavolal Karima Hussaina; aby mu to štýlovo natočil a trochu to vizuálne upgradovali – nech sa nepovie, že to nie je Cronenberg (hoci v tomto ohľade vyzerá lepšie napr. ľubovoľný diel Resident Evila). Čo na tom, že je to rozvláčna, umelá a nehororová nuda s nezaujímavým feťákom v hlavnej úlohe. Slabé 2*. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mladý Cronenberg se snaží, ale je vidět, že dost sází na známost svého příjmení. Úvod samotný je za 5*, vizuál je skvělý, atmosféru to má slušnou, ale scénář je neskutečně chabý a celkově mě ten film vlastně zklamal. Z tak úchylného námětu se dalo vytřískat hodně, ale ve finále jsem jenom dostal banální historku, která by vystačila maximálně na středometrážní film. O psychologii postav tu nemůže být ani řeč - jednání hlavního hrdiny člověk nechápe, nic podrobnějšího kromě toho kde pracuje a že i on má tuhle divnou úchylku se o něm taky nedozvíme. Chápu, že to chce do naprosté absurdity odkazovat na fanouškovskou posedlost celebritami, ale proč právě postavy zde ve filmu touží po nemocech celebrit se taky nedovíme. Prostě ten scénář je nepromyšlený, odfláknutý a potenciál tak zůstal trestuhodně nevyužitý. Starý Cronenberg by to podle mě natočil líp. Mladý to natočil pro ten typ lidí, co oblibuje Neon Demona - ty, kteří se chtějí chlubit, na jak artové filmy koukají, ale přitom jsou ty filmy založené jen na atmosféře a nějakou myšlenku nemají. A pokud jo, je strašně jednoduchá. 2* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jako žáka ZŠ mě kdosi obalamutil zaručenou informací, že v západním Německu se prý v obchodech prodávají v konzervách hovna slavných osobností, protože někteří lidé zkrátka považují za čest mít doma lejno nějakého slavného umělce, sportovce apod. Dost jsem se tenkrát napřemýšlel nad tím, jak by asi výroba takových konzerv probíhala, jak by probíhalo získávání oné suroviny, jejího transportu do konzervárny, manipulace s ní, ale pak jsem tuhle ptákovinu pochopitelně pustil z hlavy. Až tenhle mile deviantní film mi tu vzpomínku oživil. Cronenberg II. sice nepracuje s fekáliemi, ale s viry a svalovou tkání (tedy masem). Tento jeho film je taková úchylně fetišistická vize z trochu alternativní reality, ve které obdiv lidského stáda k tzv.celebritám dospěl tak daleko, že lidé houfně konzumují maso své oblíbené hvězdy uměle vypěstované díky technologii klonování buněk, a dokonce se nechávají dobrovolně ba nadšeně nakazit jakýmkoliv virem, který prošel organismem jejich idolu. Čekal jsem minimalistickou nízkorozpočtovou šílenost typu Human Centipede, ale Antiviral je aspoň po výpravné a herecké stránce mnohem dál. Bohužel kvůli špatnému scénáři a nesmyslně dlouhé stopáži je to hodně nudný a mdle rozvláčný film, i když se zajímavým a originálním námětem. A byl by to film ještě nudnější a nezajímavější, nebýt zrůdně zajímavého zjevu Caleba Jonese. Už v Byzantiu vypadal ten chlapec tak velmi nezdravě, že by mu divák tu jeho leukémii skutečně uvěřil. No a tady už je spíš než člověku podoben nějakému nepodařenému lidskému klonu, který chybou při zápisu genetické informace začíná postupně chátrat, degenerovat, rozpadat se... Tři hvězdy - 1. za Jonese 2. za námět 3. za místy působivou nechutnost. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Antiviral má pomalé tempo je velmi vážný a bizární typ Hororu. Příběh je originální a obsahuje pár zajímavých nápadů,ale to je nejspíš vše! Celý film je velice složitý,náročný,odborný,bohužel i nudný,tenhle druh hororu je jen pro určitou diváckou skupinu.Já jen doufám, že naše Kultura za pár let nebude vypadat podobně! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • l Nápad na film vznikl v hlavě Brandona Cronenberga v době, kdy procházel těžkou formou chřipky a přemítal tak nad původem viru, který se do jeho těla musel dostat z těla jiného člověka, a v zásadě nad celou zvláštní formou intimity, která toto nakažení doprovází. (Brousitch)
  • V průběhu natáčení navrhli oba hlavní herci, aby se navzájem společně s režisérem nevídali a dodali celému snímku pocit odcizenosti. Až po skončení produkce se všichni tři blíže poznali. (Brousitch)

Reklama

Reklama