Reklama

Reklama

Plovoucí životy

(festivalový název)
  • Vietnam Cánh Đồng Bất Tận (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Na základě slavné povídky „Obrovská pole" od autora Nguyen Ngoc Tu je film Plovoucí životy v režii Nguyen Phan Quang Binh intenzivní současné drama. Film se odehrává v jihovýchodní Asii během vrcholící epidemie ptačí chřipky, kde chudá rodina pastevců kachen uniká vládním úředníkům a nebezpečným gangům rozptýleným po celé deltě Mekongu. Rodina cestuje výhradně opotřebovaným ​​vratkým člunem, který slouží jak pro jejich přepravu, tak i jako jejich domov. (Asean Film Festival)

(více)

Recenze (2)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi film připadal dobrý, ale ke konci čím dál více sílil dojem ve smyslu „to snad nemyslej vážně!“ V deltě řeky Mekong se život může odehrávat na loďce, v aktuálním případě na ní jsou osamělý otec, jeho dva dospívající potomci a zmlácená děvka. Nebýt karantény v souvislosti s ptačí chřipkou, mohl by se odehrávat o půlstoletí dříve a nic by nevypadalo jinak. Obě děti jsou (a zůstanou) negramotné, postavy, které z loďky vystoupí, z filmu zmizí. Bída života na jihu Vietnamu se vším všudy. ()

IvoB 

všechny recenze uživatele

Vietnamský pokus o světový film. A zpočátku se mu to vlastně i docela daří. Jakkoliv jsem však byl příjemně překvapen slušným začátkem, postupně to ze mě hodně rychle opadalo. Film jako takový není úplně špatné drama, ale také je po hříchu příběhově strašně prázdný. Postavy si jen tak putují sem a tam a občas něco řeší, přičemž samotný závěr ani neodpovídá tomu, co bylo celou dobu budováno. Spousta věcí zůstala nedořečena. Na závěr je tedy film tak trošku rozpačitý. ()

Reklama

Reklama