Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou teenagerů, spřízněných duších, které společně hledají únik před traumatizujícími životními událostmi ve vlastním světě „svého lesa". Silné vzájemné pouto je přitom tak křehké a návrat do reality tak bolestivý. Dokumentarista Dom Rotheroe chtěl ve svém hraném debutu zachytit intenzitu a intimitu vztahu hlavních hrdinů, proto se rozhodl pro ruční digitální kameru, kterou vedl Robby Müller, zkušený holandský kameraman, jenž točil s režiséry, jako jsou Jim Jarmusch, Wim Wenders nebo Lars von Trier. (Fresh Film Fest)

(více)

Recenze (82)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Dramatický príbeh Toma, poriadne švihnutého týpka a Jessicy, jemnej krásky, ktorá to tiež nemá v hlave celkom upratané, takže nečudo, že sa tieto dve spriaznené duše spojili do akéhosi súrodenecko-mileneckého puta, ktoré naberá až osudové rozmery. A v druhom slede je to aj film o úchyloch a o traumách, ktoré svojim konaním spôsobujú. Tomov príbeh má istú paralelu s príbehom Tarzana, keď sa kvôli láske snaží vymeniť divočinu za civilizáciu, lenže tá divočina v ňom samom je veľmi mocná. Film má ľahší erotický náboj, výborne pracuje s dramatickým napätím a silný je aj po hereckej stránke. Pôvabná Jenna Harrison (Jessica) tu pôsobí veľmi nádejne, ale ako tak pozerám, jej filmová kariéra išla potom do žumpy. Úplne iný prípad je ale výborný Ben Whishaw (Tom), ktorý sa výrazne presadil aj v ďalších filmoch. Za zmienku ešte stojí aj presvedčivý Adrian Rawlins (alias James Potter). Kamera je, ako sa na prelom tisícročí "patrí", ručná a roztrasená, ale v tomto prípade ma to rušilo iba v menšej miere (strata tak pol hviezdičky), keďže inak je obrazová stránka celkom pôsobivá. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Jak neobyčejně mohou být osudy dvou lidí spřízněné..jak hluboko může člověk sáhnout do svého niterného Já? Tento příběh spojuje dva životy, které nejsou vůbec spjaty náhodou..dovede tedy osud těchto dvou lidí zasáhnout, překvapit a vše zvrátit?Kam až musí sáhnout lidské dno, aby člověk poznal s kým a proč vlastně chce být, jaké hodnoty jsou pro vás v takovou chvíli nejcennější.?Mě tento bizarní příběh upoutal..ač se pocity mísí u různých snímků, tenhle mě svou obyčejnou-neobyčejností zasáhl až na pokraj neočekávanosti, a to nejen svou výbornou stylizaci hereckých výkonů, ale také způsobem natočení kamery..když jste měli být..tak jste uprostřed toho pohádkového lesa opravdu stáli.. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci nízkorozpočtový film, pričom v tomto prípade mi nevadila ani ručná kamerka. Snímok je plný osobnej drámy dvoch mladých ľudí, ktorí nájdu úľavu až keď splynú v jedno. Jedna duša, jedno telo, jeden sopeľ.... Po emotívnej stránke to pekne graduje, pričom záver je v tomto smere už hotový vodotrysk. Ale toho ježka nemuseli, to už bolo na mňa moc. 85/100 ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

Ten film je nádherný, ale nevěřím, že lidé jsou schopni v něm tu krásu nalézt. Je výborně natočený a především skvěle kamerově zpracovaný. Téma je to nejúžasnější, jaké si já umím představit - vtah dvou lidí, který se neúprosně vzdaluje atributům lidské civilizace. Ti dva chtěli být jen přátelé, ale city je přetavily v jedinou bytost. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Když je k vám svět krutý, vytvoříte si svůj vlastní - krásný, dokonalý, bezstarostný, osvobozující. A když se v tom svém světě setkají dva lidé, získává náboj mnohem krásnější a snovější. Takové setkání se poštěstilo dospívajícím Tomovi a Jessice, které bolavost životů dovedla do krásného lesního světa daleko od lidí, kde se mohou oddávat ničím nerušené symbióze s přírodou i se sebou samými, ve které se zrodí krásné, čisté přátelství přirozeně jiskřící v něco většího, sladšího a krásnějšího. Použití ruční kamery bylo dobré rozhodnutí, protože hlavní dvojici dokáže divákovi přiblížit detailněji, intimněji a přirozeněji, jako bychom byli toho všeho součástí. Domu Rotheroeovi se podařilo natočit emocemi nabitý depresivní indie film, který v divákovi na dlouho zanechá stopy. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama