Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou teenagerů, spřízněných duších, které společně hledají únik před traumatizujícími životními událostmi ve vlastním světě „svého lesa". Silné vzájemné pouto je přitom tak křehké a návrat do reality tak bolestivý. Dokumentarista Dom Rotheroe chtěl ve svém hraném debutu zachytit intenzitu a intimitu vztahu hlavních hrdinů, proto se rozhodl pro ruční digitální kameru, kterou vedl Robby Müller, zkušený holandský kameraman, jenž točil s režiséry, jako jsou Jim Jarmusch, Wim Wenders nebo Lars von Trier. (Fresh Film Fest)

(více)

Recenze (82)

jakeer odpad!

všechny recenze uživatele

Ešte nikdy som nedal odpad s takou hrdosťou, ako v tomto prípade. Ja mám rád (aj) alternatívu, ale čo je veľa, to je veľa. Film nudný, útrpný, bez dramatických kvalít. V postavách nebol žiadny rozpor, v príbehu žiadny zvrat. Niečo viac v tomto filme nájdu snáď len ľudia, ktorých sa táto téma týka (prosím bez urážky). ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jednoznačne najväčšie filmové prekvapenie posledného obdobia. Pozrel som si to takmer náhodou, keď som prepol na STV2, práve sa to začínalo, a asi po 5 minútach som mal nutkanie to prepnúť (hlavne kvôli roztrasenej kamere). Ako dobre, že som tak neurobil. Môj brat Tom je mimoriadne silný, pôsobivý príbeh, ktorý, ak sa mu poddáte, vás pohltí a nepustí až do samého konca. Pôsobí trochu dokumentaristicky a surovo (na čom má vonkoncom podiel zmieňovaná digitálna roztrasená kamere, na ktorú sa po krátkom čase dá v pohode zvyknúť) a tiesnivá, tragická atmosféra srší z každého filmového políčka. To by ale ešte nič nemuselo znamenať, nebyť dobrých hereckých výkonov dvoch hlavných hrdinov, na ktoré ale platia takisto len superlatívy. Neznámi britskí herci svoje úlohy zahrali tak dokonale autenticky, že vo filme som nevidel postavy, videl som ĽUDÍ, Toma a Jessicu, ľudí z mäsa a kostí, so všetkými ich trápeniami, tragédiami, ale hlavne citmi jeden k duhému. Môj brat Tom je film neznámeho britského režiséra, s nezmámymi britskými hercami, o ktorom som až do zhliadnutia nič nepočul, je to skrytý klenot, ktorý sa oplatí vidieť. 10/10 ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

hodně příjemný a hlavně přirozený film plný citlivého porozumění. Příběh je smutný, hodně působivý a především přesvědčivý. Sice jsem si delší dobu zvykal na ruční kameru, ale výsledek za to stál. Herecký výkon byl velmi dobrý a hlavní představitelé do svých rolí zapadli ideálně a vytvořili moderního Romea a Julii. Čtyři zářivější hvězdy jsou snad dostatečně silné ohodnocení. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 2 /// STYL: 2 /// CASTING: 3+ (3*MAX) ] ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Netuším, či som vôbec schopná nájsť správne slová, tak silne na mňa príbeh zapôsobil. Za celý svoj život som nezažila, že by sa na obrazovke ocitol dej, ktorý som sama na vlastnej koži prežila- teda až na nepodstatné drobnosti. Viem presne čo znamená cítiť k niekomu také silné puto, že nedáva priestor už pre nikoho ďalšieho. Ak stretnete spriaznenú dušu, môže sa stratiť celý svet. Nič už nie je aké bolo a nič už nie je dôležitejšie, než vaša druhá polovica, ktorá vás učiní tak odolným a úplným, ako by to nikto iný nedokázal. Bojíte sa zostať, ale viete, že nedokážete a ani nechcete odísť. Takáto je absolútna láska. Môžete ju cítiť len k tomu človeku, ktorý vidí do vašej duše, pretože tá jeho je jej súčasťou. Díky whack :) ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Velice silný zážitek a film, který mi bude ještě dlouho vrtat v hlavě. Jediný problém je u mě to, že roztřesená kamera mi způsobuje závrať, což mě prostě ruší a musím se pekelně soustředit, abych ten nepříjemný pocit potlačila. To, že jsem i přes tento problém dokázala vnímat tu nádheru, je jasným důkazem, jak moc mě to zasáhlo. Pár klidných, statických záběrů v pravou chvíli a jdu nepochybně do plných. Viděno během Season Challenge tour 2015. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama