Reklama

Reklama

Henry je dítětem ze zkumavky, kterého vychovává matka feministka. Je geniální, již v deseti letech byl přijat na univerzitu. Henry by rád věděl, kdo je jeho otcem, a při pátrání po něm získá i nevlastní sestru... Patricia Hermanová se narodila jako páté dítě do rodiny policisty. Až do jejích desátých narozenin prožívala dokonalé dětství. V den jejích narozenin nešťastnou náhodou zemřela její matka. Pak se její dva bratři dvojčata zabili při nehodě, bratr James zemřel na AIDS a když bylo jejímu bratru Willovi 18 let odešel z domova, aby se vyhnul službě v armádě. Patricia zůstala s otcem sama. V pouhých deseti letech se musela začít starat o domácnost. Všechny tyto zážitky Patriciu formovaly a stala se radikální feministkou. Přesto toužila po dítěti a její otec Stan zaplatil 15 tisíc dolarů za umělé oplodnění. Když se narodil malý Henry James Herman, bylo záhy jasné, že je úplně jiný než jeho vrstevníci. V pouhých 9 měsících již uměl mluvit. Patricia nechtěla, aby se to někdo dozvěděl, ale její otec Stan se pochlubil známým a pak vyšla série článků o Henrym, kde se autoři ptají, zda je genius nebo zrůda. V pěti letech Henryho vyloučili ze školky, nedokázali snést, že je mentálně úplně jinde než ostatní děti. Patricia dala syna do katolické školy, ale když v necelých 10 letech napsal manifest, ve kterém, mimo jiné, uvádí, že Bůh neexistuje, byl ze školy vyloučen za kacířství. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (17)

bllm 

všechny recenze uživatele

Věčná škoda, že humor ve filmu nepokračuje v duchu prvních deseti minut a vše se postupem času rzplyzává a rozplyzává. Ale jako hlavní přínos vidím to, že někdo natočil trochu jinou rodinnou komedii o odlyšnosti a přdsudcích, kde toto téma jakoby není tím hlavním, a nikdo vám okatě a prvoplánově tato témata necpe. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale tyhle prapodivné šílenosti, jíž Henry ze zkumavky bezesporu je, mám docela v oblibě. Snad proto, že se vymykají stereotypu masových tupostí, co denně chrlí filmový průmysl, aby ukojil ty nejzákladnější touhy nedovyvinutých pubertálních individuí, jejichž nejpoužívanějším slovem je "nuda". Spousta zajímavých filmových postav a neobvyklý příběh jistě rozesměje nejednoho diváka. Není to pro každého, ale věřím, že ty náruživější, kteří vyhledávají spíše filmy mimo mainstream, jistě osloví. Já mohu jen vřele doporučit. 80% ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Není to úplně klasická komedie, ale snad proto se mi líbila ještě víc. Hlavní hrdina je okouzlující intelektuál se závratě vysokým Iq (něco přes 300), dál je tu pošahaná matka, bláznivý děda, vyšilující lesbička a ctižádostivý profesor. Nevím, co bych dělala, kdyby se mi narodilo dítě, které si všechno pamatuje a mezi kaděnim do plýnek a sáním z prsu se mnou rozmlouvá například o darwinovské teorii. ()

dagyšpandr 

všechny recenze uživatele

Zajímavá komedie-nekomedie. První polovina šlape jako hodinový strojek. Člověk se nenudí a hltá každou minutu. Svižný styl, bizarní postavy a nápadité scény. Pak se vyprávění zpomalí, zvážní a jde to do kytek. Najednou neví, čím chce být a zkazí to pozitivní dojem ze začátku. Nejoblíbenější postavou je pro mě matka hlavního hrdiny. Zamrzí nevyužítý potenciál zrzavé "já nejsem lesba" profesorské dcery. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Po absolvování filmu budu už asi navždy prožívat zapalování svíček na narozeninovém dortu jako bungee jumping bez lana. První půlka skvělá, svěží a originální, ta druhá už byla ovšem průměrnost sama, až to na ten skvělej potenciál filmu dalo téměř zapomenout. Ty 4 hvězdy, co tomu teď uděluji jsou tak mimořádně "jentaktak" hvězdami, nicméně nemůžu zabránit pocitu, že tahle záležitost by si tady zasloužila barvu jasně červenou (teď to tu má 64%=modrá neni dobrá). Mimochodem, mimo občasné vytrhnutí válkou ve Vietnamu, bych přísahala, že se jedná o jednu z nejbritštějších komedií, jakou jsem kdy viděla, a to do takové míry, že i přes ty jasně americké reálie a prostředí, se mi i po těch 92 minutách těžko věřilo, že se jedná o záležitost made in USA. Vlastně tomu pořád nevěřim. Jinak Edward Sharpe & The Magnetic Zeros na konci mohou jenom potěšit. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • V zábavním parku hrají Audrey (Samantha Weinstein) a Henry (Jason Spevack) arkádovou hru „CarnEvil“. (Lumberjack)

Reklama

Reklama