Reklama

Reklama

Barmania

Česko, 2011, 27 min

Režie:

Miroslav Haluza

Obsahy(1)

Zážitkový cestopis z exotické Barmy, který osloví každého, kdo touží poznat život a krásy této málo otevřené, ale přitom nádherné země. Voňavou a barevnou Barmu, horské kmeny, pohřeb na plamenné hranici, veleslice s litry rýžovice, největší zlatá pagoda na světě, úžasné pláně Baganu a hlavně pohodové a zajímavé lidi uvidíte ve filmu Barmania.
Dokumentární cestopis Barmania získal 2. místo na letošním festivalu dokumentárních filmů Okem dobrodruha a cenu za nejlepší amatérský film na největším středoevropském outdoorovém festivalu MFOF. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Film se na 12. ročníku soutěže outdoor dokumentů Okem dobrodruha umístil celkově na 2. příčce. (911driver)
  • Účastníci expedice z Barmy se po návradu léčili z nemoci jménem Leishmanioza, což je souborný název pro parazitická onemocnění způsobená prvoky z rodu Leishmania, jejichž přenos na člověka probíhá štípnutím bodavého hmyzu. Z onemocnění, které napadá munitní systém hostitele stejně jako virus HIV, se však všichni aktéři během pár měsíců uzdravili. (911driver)
  • Snímek vybojoval na 9. ročníku největšího středoevropského festivalu outdoorových dokumentů MF OF zvláštní cenu pro amatérský film. (911driver)

Reklama

Reklama