Reklama

Reklama

Mladí muži za pultem

  • Česko Podvodníci z New Jersey (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nezávislá komedie zachycuje jeden den dvou pohodlných prodavačů z New Jersey. Dante zaskakuje v samoobsluze, zatímco jeho kamarád pracuje ve vedlejší videopůjčovně. Oba by radši dělali něco jiného, a svým zákazníkům to dávají pěkně sežrat. Jeden divoký den v životě dvou přepracovaných mužů za pultem, jejichž jazyk ostrý jako břitva a neobvyklé pracovní manýry dávají zcela nový význam pojmu zákaznický servis. Navzdory neustálému proudění nevyzpytatelných zákazníků si oba prodavači z New Jersey klidně stihnou zahrát hokej na střeše, navštívit pohřební síň a urovnat své nekonvenční milostné vztahy. Šéf není v dohledu, takže si buďte jistí, že když je obchod ponechán napospas těmhle dvěma, může se stát naprosto cokoli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (474)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak tady se dá fakt mluvit o dokonalým scénáři. Nejenže utáhne celej film aniž by byla nějaká nudná chvilka, ba nopak je to neustále děsně vtipný, ale ještě má v sobe nespočet geniálních hlášek a několik skoro kultovních scén. Tohle je debut jak se patří a krom toho tady světlo světa poprvé spatřila dvojice Jay a mlčenlivej Bob, bez kterých by se kinematografie prostě neobešla ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nějak mi uniká "genialita" tohoto díla. Spousta slovní vaty, pointy většiny scén snadno odhadnutelné dopředu, sexuálně podbarvené dialogy jak z nějaké ´prcičkoidní´ ptákoviny (že holčina přeblafla 36 týpků, či pokus o samo-orál s následkem smrti mi bránici rozhodně netrhá), i ty životní postřehy, jako by odtamtud vypadly. Jediné, co pobavilo, byla přítomnost cool týpka Jasona Mewese alias Jaye a jeho "taneček". Ani se mi nechce věřit, že o pět let mladší inteligentní a vtipná Dogma je od stejného tvůrce. PS: Naštěstí sequel Clerks 2 je tak o dvě třídy lepší. ()

Reklama

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Clerks z frází vytloukají prvotní jazyk a z nerozumění ještě větší nedorozumění. Smith otvírá film jako „první slova“: osvojené tělo si oslněně drmolí vlastní průpovídky, prostor sesychá a kdykoliv se může rozjasnit, klesne se do hlubší trapnosti. Když jsem je před mnoha lety viděl poprvé a podruhé, bavil jsem se královsky. Dnes jsem věděl, co přijde, a přes hráz pointy jsem se nepřenesl. Poznal jsem pěknou řádku těchto "podvodníků" a vím, jak se za to splývání platí, a nedokážu se tomu bahnění oddat ani jako divák. Přesto tento výjimečný debut oceňuji a jako na jeden ze symbolů devadesátých let na něj rád vzpomínám. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

kevin smith a ja sa nemame prilis v laske. aj ked som si slubil, ze k ziadnemu jeho dielku v zivote nezasadnem, predsa som to pre istotu este skusil s clerks. musim povedat, ze som sa bavil omnoho lepsie ako pri flakacoch ci pri dogme, ale aj tak, ta prilisna stupidita mi nie a nie sadnut. v niektorych pasazach som sa naramne pobavil, inokedy som sledoval cas kedy to konecne vsetko skonci, a to nemam rad. velmi vlaznych 70% za niektore uchylne, ale fantasticke vtipky. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Není těžké přivést muže k vrcholu. Stačí, když ho strčí někam, kde je těsno a vlhko a pak to opakuje.“ Po filmu Hledám Amy jsem na Kevina zcela zanevřel. Po letech jsem se však rozhodl dát mu další šanci a zkusit jeho prvotinu. Nevím proč, ale k mému překvapení jsem si Clerks neobyčejně užil. Humor zde je krapet jednoduší, hodně vulgární a plný sexuálních narážek, ale ve Smithově podání maximálně funguje, a já se při sledování co chvíli „řezal“ smíchy. A když už snímku začala trošku docházet šťáva, přišlo dění na toaletách a film zase bavil naplno. Fajn byla i animovaná pasáž, nechyběly prvky jako debata o Hvězdě smrti, „koulování“ pro fajnšmekry, hokej s Ďábly, nějaká ta „moudra“ (trochu jsem se v tom sám poznal) a pozor, dokonce i toho Jaye jsem nějak vydýchal. Prozatím dávám silné 4*, třeba v budoucnu ještě přihodím, každopádně jsem navnaděný na barevné pokračování. „Jeden chlápek odmítal zaplatit pokutu za pozdní vrácení filmu. Říkal, že obchod byl včera 2 hodiny zavřenej. Zrušil jsem mu kartu!“ - „Šokující zneužití moci.“ ()

Galerie (48)

Zajímavosti (43)

  • Logo "Clerks" je tvořeno písmeny vystříhanými z různých časopisů a obalů. C je z Cosmopolitanu, L z Life, E z Rolling Stone, R z chipsů Ruffles, K z tyčinky Clark a S z čokolády Goobers. (hot_spot)
  • Mlčenlivého Boba měl hrát původně chlapík, který na poznámku Danteho „Moje holka vykouřila 37 ptáků“ odpověděl „V řadě?“ (HellFire)
  • Randall a matka s dítětem požadující film „Happy Scrappy Hero Pup“ nebyli ve skutečnosti na scéně ve stejný čas. Jeff Anderson odmítl číst seznam porno filmů před dítětem. (HellFire)

Související novinky

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

03.01.2019

Dlouho očekávaný reboot Jaye a mlčenlivého Boba se dal do pohybu. Oznámil to režisér Kevin Smith (Clerks 2: Muži za pultem, Hledám Amy). Smith, Jason Mewes a producentka Jordan Monsanto tak strávili… (více)

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Jste připraveni na mroží horor?

Jste připraveni na mroží horor?

18.07.2014

Kevin Smith, režisér osobitých komedií Clerks a Clerks 2: Muži za pultem, před pár lety razantně překopal svoji kariéru. Mimo chystaných Clerks 3 hodlá točit především zvrácené horory, přičemž v Red… (více)

Reklama

Reklama