Reklama

Reklama

Moje divukrásná Dacia

(TV film)
  • Rumunsko Dacia, dragostea mea (více)

Obsahy(1)

Není nostalgie jako nostalgie, zvláště pak, jedná-li se o auta. Jinak totiž pohlíží na svého starého miláčka v garáži Američan, jehož hruď se dme vlasteneckou hrdostí, a jinak občan bývalé komunistické země. Láskyplné oprašování a spanilé jízdy kolon trabantů, wartburgů či škodovek nemá daleko k recesi. Nejinak je tomu v Rumunsku s legendární Dacií. I tamní obyvatelé si museli koupi drahocenného auta jaksepatří zasloužit - co je to proti Američanům, kteří si auto prostě šli koupit? Rumunsko-španělský stylizovaný dokument pojednává právě o takovémto vztahu člověka k autu. Vzpomínky na báječný pocit při předávání klíčků uprostřed atmosféry strachu, ponížení a všeobecné bídy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

jerrik7 

všechny recenze uživatele

"Naše země je mladá a proto nemůžeme uspět." To je omyl. Ta země nemůže uspět protože je na Balkáně a žijí v ní Rumuni. Rumunská realita kdysi a dnes. Tu někdejší jsem si opakovaně ověřil osobně. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Pro mne velmi zajímavá až exotická sonda do myšlení Rumunů. Navíc zábavně podaná - ale opravdu nevím, zda bylo cílem tvůrců mne rozesmát. Rozhodně se jim to povedlo. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hm, svým způsobem vypovídající leccos málo o mentalitě národa pohrobků dávných Dáků, více než dost i o dementalitě a nejapnosti tvůrců filmu, o autě a jeho >divukrásnosti< (sic!) pak nic - stejně to byl jak leta šla jen pořád horší a vyžilejší licenční Renault! Ale tak apoň že tu nikdo nikomu nic hlubocemyšlenkového hlubokomyslně nevnucuje. Ano, ve výsledku je to celé naprosto o ničem. - - - - - (Poprvé viděno 29.11.2011 na >dáckém prostoru< , hodnocení a komentář zde jako první - 29.11.2011) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vtipné reálie. Auto dražší než byt za 40 měsíčních platů. Televize se po zapnutí rozsvítila až po půl hodině. Prezident země během povstání zvonil na rodiny, aby ho schovali a odvezli autem... ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama