Reklama

Reklama

Z for Zachariah

Trailer 1

Obsahy(1)

Príbeh je zasadený do sveta po nukleárnej vojne. Mladá Ann (Margot Robbie) má strach, že môže byť tou príslovečnou "poslednou ženou na Zemi". Táto obava sa však rozplynie, keď jedného dňa uvidí niečo neuveriteľné: ďalšiu ľudskú bytosť. Je to Loomis (Chiwetel Ejiofor), vedec, ktorý vplyvom radiácie a neúspešného hľadania iných ľudí takmer prišiel o rozum. Medzi týmto párom, aj vďaka okolnostiam, pomaly vzniká romantický vzťah. Keď však do ich údolia zavíta ďalší neznámy, Caleb (Chris Pine), ich krehké puto sa začína rúcať. (xzajox)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (117)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Trailer na tento film mě oslovil a já se na něj začal těšit, jelikož jsem doufal, že by z toho mohlo vyjít něco jako film Cesta, která taky stála na pár hercích a minimalistické a pomalejší plynoucí atmosféře. Adaptaci neznám, ale dost se mi líbilo jakým způsobem to režisér Craig Zobel natočil. Je to dost pomalé a herci toho moc nemluví a většinu důležitých informacích se dozvíme z výrazu z jejich obličejů. Krásně se na to kouká, má to slušné napětí a tempo. Můj největší problém je v tom, že mě tam chyběl nějaký výrazný zvrat nebo co by působilo trochu nepředvídatelně. Chiwetel Ejifor hraje dost utlumeně a je to dost zajímavé výkon. Margot Robbie je velmi sympatická a krásně ukazuje, že zvládne i těžší role. Chris Pine je opět parádní a je vidět, že ho baví hrát i v malých filmech. Z for Zacharian je hodně pomalé drama, které sice asi nesedne každému, ale rozhodně je to zajímavá a trochu netradiční podívaná. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

A jako Adam. Protože dokud jsme sami, nemůžeme nikoho ranit. Zdá se, že lidé zůstanou sobeckými egoisty, i když skoro všechny jejich bližní zahubí globální katastrofa: to jsou mi panečku slušně optimistické vyhlídky! Láska a nenávist si nás spolehlivě najdou i na konci světa, na to vemte jed. K čemu je pak zbožnému člověku víra, pokud je extrémními okolnostmi donucen upřednostňovat a priori sebe samého? ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„ MYSLÍM, ŽE BŮH MÁ PLÁN A VŠICHNI TŘI JSME JEHO SOUČÁSTÍ…“ /// Další nízkorozpočtový sci-fi, který dokazuje, že i s malým kašpárkem se dá předvýst velký divadlo. A to divadlo, myslím doslovně. Film se opírá o herecký výkony všech tří postav, ale táhne ho hlavně Chiwetel Ejiofor , jehož postava prochází vývojem a Ejiofor nenápadně vytváří obraz člověka s hlubší symbolikou, ke kterýmu cítíme střídavý emoce. Jedná se o dost volný zpracování knižní předlohy a z původní knihy pro mladistvý, vzniklo minimalistický drama pro dospělý obecenstvo. Příběh je vyprávěnej pomalu, možná až jednotvárně a dává si záležet na vystavění zvláštní atmosféry, emoce, nebo (zdrženlivýho) sexuálního napětí. Je protkanej myšlenkama a místo akce a strachu z příšer, testuje víru, lidskost a zdravý rozum. Připomíná, že k tomu, aby se lidstvo bálo, nepotřebuje příšery. Vystačí si samo. Což ale víme. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej post-apokalyptickej sci-fi román od Robert C. O'Brien, který byl vydáván posmrtně v roce 1974, číst nebudu. 2.) Když se řekne sci-fi, myslím spíš drama. 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hmm tak co se to ke mě zase dostalo za unikát? Artové drama z postapokalyptické budoucnosti??? Ne já to vzdávám já se prostě nemůžu koukat na tyhle nudný rádoby umělecký filmy kde se po celej film nic neděje. Kromě toho, že mě to brutálně nudilo mi ani nikdo z ústřední trojice nebyl sympatickej. Pobaví snad jenom Chris Pine z vizáží houmlesáka kterej to svým nástupem po úvodní půlce která není pravda taky nijak zázračná, ale aspoň jsem to neměl chuť každých 5 minut vypnout zabije úplně. Pak už se z toho stává jenom divná Švédská trojka s totálně nijakým koncem. Jestli je tohle to jediný co na zemi po nukleární válce zůstalo, tak to je teda hodně špatný. Nemůžu zkrátka na tenhle typ filmu koukat a nemůžu. Potíž je v tom, že jsem si neměl co pustit. Mám v merku asi tři filmy, ale jeden zatím nemám kde stáhnout a ke zbejvajícím dvěma zase ještě nejsou titulky, tak co jsem měl sakra dělat?! No možná radši tupě čumět do zdi. Bylo by to efektivnější.10% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"EVEN AT THE END OF THE WORLD, ANNIE AIN'T GONNA DRINK NO DAMN CHERRY SODA." ------------ Za normálnych okolností by to bolo za 3*, lenže (dobre pre mňa) tento typ survivalu jednoducho milujem. Totálne pomalé tempo, nulová akcia, priamočiara dejová linka, pobyt na jednom mieste a jeho vylepšovanie. Pre väčšinu nuda, pre mňa lahôdka. Hudba mi silne pripomínala ďalšiu postapokalyptickú bombu The Book of Eli. Niektoré tóny ako by jej z oka vypadli. Z hereckej stránky rozhodne dominovala Margot, zvyšní dvaja viac menej nemali čo hrať, aj keď postava Loomisa bola prvých 60 minút pomerne zaujímavá. Záver si režisér nechal v podstate vytvoriť nám, čo v mnohých prípadoch neobľubujem, no tu mi to vôbec nevadilo. 4* pre mňa, 3* pre film. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2009 se scénář k filmu objevil na 26. pozici nejlepších nerealizovaný filmových scénářů, na tzv. Blacklistu. (Spidey3)
  • Film je volnou adaptací stejnojmenné knihy Roberta C. O'Briena, vydané v roce 1974. Ta představuje napínavé psychologické drama rozehrané mezi dvěma postavami a současně příběh o dospívání hlavní náctileté hrdinky. Adaptace různorodé charakterové vlastnosti a odstíny ústřední dvojice z předlohy rozpustila mezi tři figury, které staví do vztahového trojúhelníku. Robert C. O'Brien patří mezi nejuznávanější autory knih pro děti a mládež, podle jeho předlohy vznikl již film Tajemství NIMH (1982). (JFL)
  • Maska, kterou má na sobě na začátku filmu Ann (Margot Robbie), je ve skutečnosti paintballovou maskou Dye i4. (TaNya_)

Související novinky

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Reklama

Reklama