Reklama

Reklama

Záblesky chladné neděle

  • angličtina Cold Sunday
Trailer

Obsahy(1)

V lidech se ukrývají mnohá tajemství. A jedno děsivější než druhé... Na jedné cestě v mlžných a sychravých severních Čechách se během všední jízdy pohádá Tereza (A. Petřeková) se svým přítelem Richardem (K. Rímský) a vystoupí na silnici, kde stávají prostitutky. Zde v rychlosti nastoupí do auta neznámého Adama (R. Jašków), co zde hledal společnici pro svého bratra Martina (J. Plouhar). Chtěl totiž nalézt, dívku, jež by na dnešní rodinné oslavě dokázala udělat dobrý dojem. Tereza jej zaujme a nabídne jí několik tisíc, za předstírání, že je bratrovou přítelkyní. Dívka, jež je ráda, že uprchla před umanutým Richardem, přijímá. Zaveze ji tedy za svým bratrem do odlehlé vilky na vesnici a již během příjezdu se jí něco nezdá a začíná být nervózní – není to ani tak ponurým domem či odříznutím od světa jako spíše samotným Martinem, o kterém má mnoho pochybností. Adam však vzápětí odjíždí a nechá Terezu a Martina o samotě… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Pro mne hodně milý překvápko. Je to solidní psycho a napětí si drží stabilní úroveň celý film. Jde o to, jestli onu hru s divákem přijmete, nebo ne. Když se tam každý chová trochu "divně" dá se vytřískat solidní atmosféra i u štěchovickýho mostu a na samotě v lese za sychravého počasí. Jinak chlapi nikam nejezděte, ty společnice tam nestojí-vzala je velká voda.(černý humor bývá nejlepší terapie na životní sračky) A tedy nepotřebujete mít rozpočet, jako na blockbuster-trhák, aby atmoška byla dost hustá. Bud si chcete hrát, nebo ne... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Horečka sobotní noci, Záblesky chladné neděle a rázem máte zkažený víkend.. Hudba mi trochu připomínala Neila Younga a Jašków upíra z Nosferatu, leč Pokorný tak dlouho spřádá kolem postav pavučinu tajemna, až všechny mouchy otráveně odletí jinam. Jednu hvězdu navíc dávám za bystrost Jana Plouhara - to já bych tak dobře schovaný velociped hledal doteď.. ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi 2 nebo 3 hvězdami, nakonec jsem hodnější - protože mě ti samí tvůrci momentálně každé pondělí poutají k Vraždám v kruhu - které jsou rozhodně o několik tříd nad tímto pokusem o thriller v českých podmínkách. Ale to se zřejmě jen předehřívali. Ne, Záblesky chladné neděle, se jim ještě nepovedly. Nápad to nebyl sice úplně špatný, ale rozvleklost jednotlivých scén je neúnosná. V prospěch paní Ivy Procházkové se pokusím zapomenout, že jsem toto podivínské dílko viděla, protože Vraždy v kruhu napsala excelentně. ()

OG_Swifty odpad!

všechny recenze uživatele

Dost hrozný český film - psychothriller, který je skutečně psychothriller, ale trochu jinak... Má to debilní příběh, který by se dal shrnout tak do několika minut, takže i poměrně krátká stopáž je v tomto případě moc dlouhá. Vlastně se tam skoro vůbec nic neděje, nicméně při každý změně scény / situace hraje pořád ta samá debilní rádoby-napínavá melodie, která má asi 10 vteřin a hraje tak polovinu filmu pořád dokola, např. Sledujeme starej barák - najednou přijede auto s hlavním záporákem (hraje "napínavá" hudba), zeptá se, kde najde nějakýho dementa - pak se objeví starej dement (hraje "napínavá" hudba) a ten mu řekne, že to je on. Pak si prohodí dvě věty a přijede syn v BMW (hraje "napínavá" hudba) a zase si řeknou dvě věty, načež se dozvíme nějakou "šokující" informaci, dojde k prostřihu na jinou scénu a hraje "napínavá" hudba. Kundovina na eNtou... Co se týče herců, tak Adéla Petřeková je pěkná ženská - tady ve filmu stylizovaná jako prostitutka, takže se na ní dobře dívalo. Zbytek je buď hrozný nebo není vůbec žádný. Asi bych se radši díval na všechny díly dražby z Texasu než znovu na tohle... ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Na co jiného se podívat v podvečer chladné neděle. Začátek vypadal celkem nadějně, ale pak se začalo moc mluvit a tempo šlo dolů. Také soustředění, protože některá místa vyžadují minimálně povytažení obočí, jiná spíš lehké zvolání WTF? Konec je každopádně docela dobrý, pokud to spojím s netradičními exteriéry horního Labe, hezkou prdelkou Adély Petřekové a těmi pár chtěně/nechtěnými vtipnými momenty, pár hvězdiček tu být musí. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Postavu Richarda (Kryštof Rímský) psala autorka scénáře jako jedinou z ústřední čtveřice podle skutečné osoby. [Zdroj: zableskychladnenedele.com] (hippyman)
  • Ze snímku byla vystřižena milostná scéna Dory (Adela Petřeková) a Richarda (Kryštof Rímský) na kapotě auta u břehu Labe. (chelseaman22)
  • Natáčelo se v krajině Labe a Českého Středohoří. [Zdroj: zableskychladnenedele.com] (hippyman)

Reklama

Reklama