Reklama

Reklama

Velikáni

  • Česko Giganti (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Je léto. Zak a Seth zůstanou sami a bez peněz v jejich letním domě na venkově. Oba bráchové si myslí, že je zase čekají strašlivé prázdniny. Ale letos se jim do cesty připlete Danny, další kluk z okolí. Jsou věku, kdy je všechno možné, a tak se společně vydávají vstříc velkému a nebezpečnému dobrodružství jejich života. (Festival francouzského filmu)

(více)

Recenze (26)

Flego 

všechny recenze uživatele

Vyznenie tohto filmu nie je zďaleka také optimistické, ako by sa mohlo zdať na prvý pohľad. Opustení chlapci bez peňazí a perspektívy sa potĺkajú okolím a ich neustále pýtanie sa seba samých " a čo bude teraz ?" naznačuje oveľa viac, ako si sú schopní priznať a uvedomiť. Filmársky je snímok na úrovni, pomáha mu nežná kamera a hudba. Pri sledovaní je však nutná trpezlivosť navzdory krátkej minutáži, ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Příjemně plynoucí (pro mne i oddychový) film se třema belgickejma vejrostkama. Protagonisté hlavních rolí jsou nesmírně sympatičtí, své charaktery perfektně zahráli a já jim všechno to dobrodrůžo nejen věřil, ale také jsem ho s nimi prožíval, bal se i smál. Vím, že film má v sobě jistě velký kus dramatičnosti (především ze sociálního hlediska), když vypráví příběh tří dětí bez rodičovského vzoru, jak se bez většího smyslu potulují po okolní krajině, ale mě to prostě přišlo, jako bychom si společně užívali neobyčejné dny letních prázdnin a tu dramatickou část jsem začal vnímat až po shlédnutí filmu a přečtení pár komentářů. Mám rád filmy, od kterých nic nečekám, a poté mě mile překvapí. Přesně jako tento snímek. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus jsou Les Geants příliš akčním filmem pro děti. Nejen že je tu hodně násilí, sexu a drog, ale celé to téma je uchopena hodně nedětsky, byť ústřední trojici snad nebylo ještě ani patnáct. Nemoralizuju, jen si myslím, že některé scény byly zbytečně brutální a celý film nakonec vyznívá podle mého názoru hodně americky. Chybí mi i lepší vykreslení vztahu kluků s rodiči a filmu vytýkám hlavně to, že mi přijde takový účelový: co všechno kluci zažili u dědy na venkově v průběhu jednoh týdne. Neuvěřitelné a přefouknuté. Pobavili mě Ukrajinci, které hrají Slováci. Dost nezvyk slyšet ve francouzském filmu slovenštinu :) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Už dost je zoufalá situace, když vás stále musí někdo hledat, ale ještě zoufalejší je, když vás nehledá vůbec nikdo. Smutné drama o třech kamarádech, hledajících si své místo v životě. Místy absurdní, úsměvné, ale hlavně bezútěšné. Vynikající film ( na který je třeba dívat se s jistou nadsázkou), navíc s naprosto úžasnými záběry na krásnou krajinu si určitě nenechte ujít. A málem bych zapomněla na soundtrack, který neměl chybu. 85% Doporučuju. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nechat dva malé kluky někde samotné v nějakém zapadákově mi rozhodně nepříjde normální. Nemám ale potřebu někomu sahat do svědomí. Bez toho by se vlastně dobrodružství kluků nemohlo vůbec odehrát, a že toho zažili celkem dost. Opravdu film působí dojmem, že to bude jen obyčejné letní dobrodružství. Jenže klame tělem. Všechno je tu poměrně dost syrové a tedy velmi uvěřitelné. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Gangsteři "odkudsi" z východu, vystěhovávající dům hlavních hrdinů, mluví slovensky. Stěhovací auto je přitom popsáno azbukou, což má zřejmě evokovat Bulhary nebo Rusy. (Looka)

Reklama

Reklama