Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O Draymenově sídlišti kolují různé zvěsti. Několik lidí je v této oblasti pohřešováno, nicméně ani policie se neodváží tu něco podniknout. Isabelle a Will, dva vysokoškolští studenti, se rozhodnou o tomto místě natočit dokument. Brzy však zjišťují, že problém kriminality a drog je daleko rozsáhlejší a děsivější, než si vůbec dokáží představit. (MaaaR@)

(více)

Recenze (8)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Very good neighborhood. Pro mne je to spíš snaživé než skutečně dobré, ale i to se cení. Míří to správným směrem a snaha tvůrců démonizovat sociálně patologické jevy a jejich účinky na uzavřenou komunitu (přičemž je to dovedeno ad absurdum - ze čtvrti se "nedá dostat" a mladí narkomani nahánějí hrdiny po ulici ve smečkách a vřískají u toho jak opice) je sympatická, zajímavě provedená a potřebná. Jak už ovšem bylo poukázáno jinými uživateli, zhruba v polovině snímek ustrne, což je škoda - nakročeno bylo na víc. Přesto opatrný palec nahoru. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Silná trojka, ale mal som chvíľami nutkanie prilepšiť, lebo tie britské "špinavé" hororíky mám celkom v obľube. Hlavné postavy sa naozaj dostanú do zaujímavej komunity plnej asociálnych indivíduí počínajúc chorobomyseľnými detičkami až po feťácku mamču, transvestitu či genetických ohyzdov, a ja som si mädlil ruky, aký masakrík z toho všetkému napokon môže nastať. Potom ale prišlo nepríjemné prebudenie, režisér sa totiž rozhodol zbaviť poniektorých nepodstatných postáv až príliš rýchlo, a aj keď sa to neskôr prehuplo na typický (avšak spomalený) exploiťák, chýbalo tomu výraznejšie gore, nejaké poriadne mučeníčko, dokonca už ani tie vraždy predtým neboli bohvie čo. Je to dobre nakrútené, s banálnym, ale dobrým nápadom, no keďže v tomto prípade som ako krvilačný divák očakával omnoho viac režisérovej odvahy, celkový výsledok je pre mňa taktiež len "dobrý", čo ma dosť mrzí. Rovnako nevyužitý potenciál ako pri remaku Come Out and Play... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tuhle Komunitu tvoří samí sympaťáci: huliči, transky, psychopati a násilníci. Navíc jsou to skvělí zahradníci, kteří díky nápaditému hnojení sklízejí hodně kvalitní trávu. Ale dost rádoby vtipných keců... Community je poměrně drsný thriller, a i když logika místy selhává, s krví se docela šetří a zdejší výrostkové jsou ztvárněni jako banda paviánů, působí to syrově, špinavě a naléhavě. Navíc to má bez závěrečných titulků asi 72 minut, nuda tedy nehrozí. P.S. Pokud vám, stejně jako mně, bylo líto, že se hlavní hrdinka svlíkla pouze do spodního prádla, nezoufejte. V chystaném pokračování I Spit on your Grave nám to určitě vynahradí. Ale dost pubertálních keců... (60%) ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ďalší počin z vlny britských "hoodie horrors", ktorý ponúka várku sociálnej špinavosti, napätia i znechutenia, hoci prepracovanosti a údernosti subžánrových vrcholov ako "Eden Lake" nedosahuje. Zvedaví študenti sa rozhodnú natočiť dokument o miestnej štvrti, ktorej sa ľudia kvôli kriminalite a opustenosti vyhýbajú. Objavujú tu nevychované detiská; vyžívajúce sa v týraní zvierat, pestovateľov trávy, ale aj celkovo podivné obyvateľstvo, ktorého agresivita sa prejaví skôr, než sa im odtiaľ podarí odísť. Film je dobre natočený; od začiatku z neho sála špinavosť, atmosféra je hustá, dianie napínavé, obyvatelia protivní a pomaly to graduje do nepríjemnejších otáčok, dokonca sa miestami snaží vybočiť z typovo zabehnutých koľají až smerom niekam k "Texas Chainsaw Massacre". Len ma trochu sklamalo, že v druhej polovici to až prekvapivo opatrne spomalilo, začalo sa zbytočne kecať a hrať na inú strunu, až sa to viac-menej do záveru už iba tak doviezlo, bez toho aby film ponúkol niečo zaujímavejšie. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Na mě moc nesourodé dílo se spoustou omylů. Už jen teze komunity zkuřek, která si při pěstování svého ne většího množství než malého šlechtí rostliny hnojením mrtvolama všeho druhu, mi připadá ne moc dobrá. Když k tomu přihodím, že výsledkem tohoto zahrádkářského experimentu je šlahot typu metamfetamin vs. LSD, po kterým si za neustálého vytí a štěkání mile rádi někoho zapíchnete, měl jsem i na chvíli chuť to vypnout. Co se týče filmařiny, není to marné, ale je to prostě blbost, která ne že by mě vůbec nebavila, ale nedává smysl, i když se to asi snaží. 50% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Vyskytlo se tam pár zásadních chyb, které pak celkový dojem staví trochu na hlavu; po první polovině to značně upadá a ztrácí to takový přirozeně depresivní podtrh; celé je to abnormálně uřvané a ne zrovna málo herců smrdí prostě neprofesionalitou. Snaha byla očividná, avšak smysl tomu chyběl, logika se taky zrovna nevytahuje a u atmošky se na pilu už vůbec netlačí. Na Community vidím tudíž více záporů než kladů, nicméně jsem to díky velice přiměřené stopáži zdolala až do konce a úplně mě to taky nesralo. ()

Reklama

Reklama