Reklama

Reklama

Vyhlášení války

  • Česko Vstoupili jsme do války (více)
Trailer

Obsahy(1)

Romeo a Juliette sa od prvého stretnutia do seba vášnivo zamilujú a z ich lásky sa narodí malý Adam. Bezstarostný príbeh však netrvá príliš dlho. Do ich života náhle zasiahne zákerná choroba. Zistí sa, že malý Adam má nádor. Napriek veľkej bolesti v srdci sa obaja rozhodnú bojovať, pretože ľudia, ktorí sa ocitli v hraničnej situácii života a smrti, sa akoby stávajú lepšími. Silná dramatická téma miestami smeruje až ku komédii, či melodráme. Voľnosť v spôsobe rozprávania pripomína štýl velikána francúzskej kinematografie Françoisa Truffauta. Autobiograficky ladený príbeh o páre skúšanom osudom tak získava nezvyčajnú sviežosť a šťavu. (Festival francouzského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Je jen velmi málo herců, kteří mohou stát na obou stranách kamery zároveň, ale Valérie Donzelli k nim určitě nepatří. Sám příběh nebyl až tak špatný, byť sentiment z něj cákal jak ze staré pumpy. Představitelé hlavních rolí byli strašní, naprosto bych nečekala, že něco takového je ve Francii možné. Za nejhorší považuji fakt, že nejzajímavější scénou z filmu o umírajícím dítěti bylo synchronizované kouření na motorce. Jako nikotinové akvabely by se možná Valérie Donzelli a Jérémie Elkaïm uplatnili, jako herci rozhodně ne. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě vážně nebavilo.. Ačkoliv téma bylo silné (umírající dítě), příběh mě nechal naprosto chladnou a strašně jsem se nudila.. A to je špatně. Ten typ vyprávění mi taky strašně vadil a navíc ještě ten vyprávěč, který naprosto zbytečně vyprávěl, co se ve filmu děje, vždyť jsme to viděli na obrazovce - jako pro slepé. Francouzská dramata mě zklamou jen málokdy a i když to nebylo klasické drama, i tak nemůžu dát více než ty 2 hvězdičky. Obrovské zklamání. Souhlasím se s Snorlax. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Příběh je vyprávěn z pozice rodičů jejichž miminko má nádor v hlavě. Pointa sama o sobě je velmi silná, ale emoce z filmu narušoval ne příliš šťastně zvolený způsob vyprávěný. Nerozuměl jsem tomu, někdy mě přišlo, že tvůrci až úmyslně dávali odlehčující záběry na kolotoče, párty, atd. Nejhorší v takový situaci je, když jde milovaný osobě o život a ty s tím nemůžeš nic dělat. Neznám větší stresový vypětí než je bezmoc. V přesně takový situaci byli oba rodiče, ano zvládali to skvěle, ale ten stres z toho nebyl cítit tolik, jak by s ohledem na situaci měl. Velkou míru na tomhle měla extremně nevhodně vybraná hudba. Tomu debilovi co jí vybíral museli v dětství rozbíjet o hlavu vajíčka na tvrdo, protože jinak si ten hudební výběr neumím vysvětlit. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

námět silný:dítě s rakovinou.Ale vzhledem k tomu ,jak se rodiče chovali když ještě nevěděli že mají až tak nemocného potomka tak ta vyhlášená válka byla přes čáru.Příšerné dialogy emotivní setkání celých rodin.Kamarád dal klíčky od skútru,přepálená párty.Doktor který má sdělit špatnou zprávu je v tu chvíli odvolán aby ještě víc scénář vyhrotil emoce.Všechno cílilo na emoce diváka což považuji za laciný počin. ()

EnnyBerry 

všechny recenze uživatele

Krásný film o hloubce vztahu i ve zlých časech. A že i ve zlých časech můžou být i krásné momenty. Film je částečně autobiografický, hlavní hrdinka je zároveň režisérkou filmu, hlavní hrdina je scénáristou, v reálném životě tvoří pár a posledních záběrech se objeví jejich skutečný syn....ten přeživší....kterému je celý film věnován. Takže na konci filmu nevídíme jen herce...jen Romea a Julii, ale opravdouvou rodinu, která vyhrála....válku. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Všechny nemocniční scény jsou natáčeny szprofesionálními doktory a sestrami. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Francii, převážně v Marseille a okolí. (Terva)
  • Film je inspirovám osudem Valérie Donzelli a Jeremie Elkaima, jejichž dítě vážně onemocnělo. (Terva)

Reklama

Reklama